Güncel Haberler

GM Güler, Cedi, Furkan ve Alperen’in Neden Britanya Kadrosunda Olmadığını Açıkladı

2023 FIBA Dünya Kupası elemelerinde Pazar günü Newcastle’da Büyük Britanya ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız‘da Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Alperen Şengün‘ün neden kafilede yer almadığı merak konusu olmuştu.

A Milli Takımmız’ın genel menajeri Muratcan Güler, DHA’ya verdiği röportajda Cedi , Furkan ve Alperen’in neden Büyük Britanya maçında kadroda yer almadığını açıkladı:

Takımda durum gayet iyi. Açıkçası yaklaşık bir aydır hazırlıklarımızı güzel bir şekilde tamamladık. Antrenmanımızı yapıp, İngiltere’ye uçacağız. Orada bizi önemli bir maç bekliyor. FIBA’nın bir ay önce yaptığı açıklamayla, Rusya ve Belarus’un ihraç edilmesi sonrasında bizim grubu geçmemizden dolayı, bu maçın önemli olmadığı yönünde insanların kafasında bir algı oluştu. Buna açıklık getirmek isterim. Puanlarımızı, bir üst gruba taşıdığımız için her galibiyet çok önemli. Biz de İngiltere’ye yüzde yüz galibiyet parolasıyla gidiyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi, özverili ve güzel bir şekilde antrenmanlarını yaptı. Şimdi bu maçı kazanıp, ufak bir ara verip, Ağustos ayındaki programımıza bakmayı düşünüyoruz.

Tabii ki daha iyi şekilde üst gruba çıkmak isterdik. Yunanistan maçlarından bir tanesini kazanmış olsaydık çok daha iyi şekilde grubu bitiriyor olacaktık. Ama öbür taraftan Sırbistan, Letonya ve Belçika geliyor. Kolay bir süreç olmayacak. Ağustos ayının sonunda, Kasım ayı ve Şubat ayında bir pencere olacak. Biz Dünya Kupası’na gitmek istiyoruz. Onun için de elimizden geleni yapacağız.

Bununla ilgili NBA ve FIBA bir anlaşma yaptı. Normal şartlarda Avrupa Şampiyonası’nın bir yıl önce oynanması gerekiyordu. Ancak koronavirüsten dolayı yapılmadı.

Bu yaz program çok sıkışık. 3 tane organizasyon olarak görüyorlar. Şu anda oynayacağımız pencere, Ağustos penceresi ve Avrupa Şampiyonası. NBA’den yapılan açıklamada, oyuncular 3 organizasyonun 2’sine katılırlar. Ancak 3’üncü organizasyon kulübün takdirine kalır dediler, Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Alperen Şengün için ise kulüpleri şu anda bu pencereye izin vermedi. Ancak Ağustos ayından itibaren bizimle çalışmalara devam edecekler. Miami, Ömer Faruk Yurtseven’e izin verdi. Buradan onlara da çok teşekkür ediyoruz. Hem Ömer’i çok özleşmiştik hep beraber izlemek için, hem de o takımımızın önemli parçalarından bir tanesi.

DHA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …