Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe, Dorsey İçin Devrede! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden ING Basketbol Süper Ligi şampiyonu Fenerbahçe Beko, Yunan skorer için devreye girdi.

Geride bıraktığımız sezon Olympiakos‘un Final Four yolculuğunda önemli bir rolü olan ve Yunanistan Milli Takımı’nda da koç Itoudis’in öğrencisi olan Tyler Dorsey‘e teklifini iletti Fenerbahçe Beko. Eurohoops’da yer alan haberde Yunan skorerin iki teklifi de değerlendirmek için haftasonu boyunca süre istediği ABD’de ailesi ile konuyu konuşup karara bağlayacağı belirtildi.

1.96 metre boyunda olan 26 yaşındaki skorer oyuncu bu sezon Euroleague sahnesinde 38 maçta ortalama 24 dakika sahada kalırken 12.8 sayı, %37.4 3sayı, 2.3 ribaund, 2.0 asist, 10.3 verimlilik puanı istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Dorsey hakkındaki genel analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Olası transfere bir de sarı lacivertliler cephesinden bakalım… Temsilcimiz Wilbekin hamlesini yaptı ve De Colo’yu Asvel’e kaptırdı. Zaten bu transfer de sonrasında gündeme geldi, hızlıca tekliflerini ilettiler Yunan guarda. Ne kadar kaliteli bir skorer olduğunu zaten anlatmaya gerek yok ama şunun altını özellikle çizmek gerekli birlikte oynadığı guardlar Sloukas ile Walkup gibi oyunun organizasyon tarafından çok başarılı olan, etkili pasörlerdi. Dorsey de bitirici rolünde onlardan gelen servisleri gerek dribbling üstü gerekse direkt olarak cezalandırdı. Şimdi Fenerbahçe’de topla oynamayı seven ve bunu yaparken genelde kendi skorunu düşünen bir oyun kurucu ile, Wilbekin ile birlikte sahayı paylaşacak eğer bu transfer gerçekleşirse. Dolayısıyla evet perde çıkışlarından bulduğu ya da yakala at pozisyonlarından çıkardığı şutlarla mutlaka etkili olacaktır ve güçlü fiziği ile her geçen gün geliştirdiği savunmasıyla oyunun diğer tarafında da koç Itoudis’in sisteminde değerli bir parça olacaktır. Ama kocaman bir AMA hemde! Olympiakos’da ona verilen topla oynama ve dribbling üstünden pozisyon yaratma kredisini, özgürlüğünü Wilbekin sahadayken onunla nasıl paylaşacaklar işte bu çok önemli olacak…

Transfer gerçekleşirse ve koç Itoudis’in liderliğinde Wilbekin ile Dorsey birbirlerine saha içinde özgürlük tanımayı kabul edip, tıpkı Larkin-Micic ikilisinde gördüğümüz gibi birbirlerinden rol çalmaya çalışmak yerine birbirlerini tamamlama yoluna gidebilirlerse oyunun iki alanında da çok etkili bir guard ikilisi olabileceklerini düşünüyorum. Tabiki bu bir süreç, takıma, taraftara, koça ve birbirlerine adapte olmaları için zaman gerekecek. Bu dönemi de en kısa sürede tamamlamalarını sağlamak da koç Itoudis’in ana görevi olacak kuşkusuz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …