Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Spissu ile Görüşüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in yeniden yapılanma sürecine giren ekiplerinden İspanya Liga Endesa temsilcisi Bitci Baskonia, kadrosunu İtalyan bir oyun kurucu ile güçlendirmek istiyor.

İtalyan medyasında çeşitlik kaynaklarda yer alan haberlere göre sezonu Unics Kazan‘da geçiren Marco Spissu ile ilgileniyorlar.

1.84 metre boyunda olan 27 yaşındaki solak guard, geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 25 maçta ortalama 15.0 dakika süre alırken 5.1 sayı, 1.6 ribaund, 2.6 asist ve VTB Ligi’nde ise 19 maçta ortalama 17.7 dakika süre alırken 6.7 sayı, 1.7 ribaund, 2.8 asist ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tempolu bir oyuncu olmasının yanı sıra ikili oyuncular üçlü tehdite sahip olması da çok değerli. Solak guard, tepe ikili oyunlarında hem uzunu hem ceza şutörlerini çok iyi besleyen hem de dribbling üstü dış şutları sayesinde rakip savunmaları zorlayan bir isim. Ayrıca dribbling üstü orta mesafe atışları da gayet etkili, bu da savunmaların ona önlem almasını, mesafeyi yakın tutarak savunmalarını engelliyor. Açık alanda da takımını iyi yönlendiren Spissu, kısa sürede doğru kararları vermesi, gerektiğinde ekstra pası da vermesiyle bilinen bir guard. El yakan toplarda sahneye çıkması, soğuk kanlı olması da hücumdaki diğer artılarından. Fizik olarak yetersiz gibi görünse de havuza düşen topları iyi toplayan, ribaundlara katkı veren bir guard. Savunma tarafında da hem pas araları hem de baskı sonucu çaldığı toplarla takımını hızlı hücumlara çıkarabilen bir guard.

Gelelim eksilerine. Fiziksel olarak yetersiz kaldığını söylemiştik. Bu da tabiki savunmada zorlanmasına neden olabilyor. Evet savaşçı bir oyuncu ve topa baskı yapmayı iyi biliyor ama perdelemelere takılması ayrıca güçlü guardların onu alçak postta yenmesine engel olamıyor. Ayrıca hücumdaki dikey çabukluğunun aksine savunmada yatay çabukluk anlamında zorlanabiliyor, bu da atlet ve delici guardlara karşı perimetrede eksilmesine neden olabiliyor. Hücum tarafında ise dış şutlar artısı olduğu gibi eksisi de olabiliyor, fazla güveniyor kendine bu konuda tercih hataları yapmasına neden olabiliyor.

Spissu’nun özel bir oyuncu olduğunu Sassari formasıyla BCL’de sergilediği perfromanslarla defalarca kez görmüştük. Ancak Kazan’da Euroleague sahnesinde beklentilerin altında kaldı. Baskonia’nın ona ilk beşte görev vereceğini düşünmüyorum. Ama Granger’ın ayrılmasıyla beraber yedek guard pozisyonu da boşalmış oldu, bu alanda Kurucs ile beraber süreleri paylaşacaklardır. Açıkçası kariyeri adına EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi takımlarında kendisini test etmesi daha doğru olacaktır… Yani Baskonia adına yetersiz bir transfer olur eğer gerçekleşirse.

https://youtu.be/zEyfhT8fhVs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …