Güncel Haberler

İDDİA: Monaco, Moerman ile Görüşüyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden Fransa Betclic ELITE Pro A ekiplerinden AS Monaco, kadrosunu tanıdık bir forvetle güçlendirmek istiyor.

BeBasket’de yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde temsilcimiz Anadolu Efes ile yollarını ayıran Adrien Moerman‘a tekliflerini ilettiler, tecrübeli oyuncunun cevabını bekliyorlar.

2.02 metre boyunda olan 33 yaşındaki Fransız milli oyuncu geçen sezon Euroleague’de Efes’in şampiyonluğa giden yolculuğunda 40 maçın 28 tanesine ilk beşte başlarken ortalama 25 dakika süre almış ve 8.4 sayı, %41.5 3sayı, 5.3 ribaund istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Öncelikle koç Ataman’ın sisteminde şutör 4 numaraların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ki Moerman da bu sistemde kendisini geliştirmiş, farklı seviyeye çıkmış isimlerden birisiydi kuşkusuz son 2 sezonda. Ancak geride bıraktığımız son sezonda bir düşüş yaşadığını net olarak gördük. Özellikle hücumda tarafında beklentilerin altında kalmıştı tecrübeli forvet.

Peki bu transfer gerçekleşirse koç Obradovic’in sisteminde neler yapar ona bir bakalım. Öncelikle Efes gibi tempoyu seven bir bir takım Monaco ki ellerinde James varken, yanına da Loyd ve Okobo hamlelerini yapmaları beklenirken farklı bir anlayış düşünülemez zaten. Topu böyle seven ve birebir yaratıclığı yüksek guardların varlığı özellikle 4 numaraların saha yerleşimindeki rolünü, dış şut katkısını ve topsuz oyunlarını daha da önemli kılıyor. Efes’de olduğu gibi burada da çok sevdiği açık saha koşularını ve geçiş hücumlarındaki üçlükleri bolca bulabileceğini düşünüyorum. Yüksek yüzdeli dış şutlarıyla da bu sezon Monaco’nun hücumlarda beklediği o derinliği, çeşitliliği arttıracaktır. Ayrıca kariyeri boyunca her zaman fiziksel temastan kaçmadan oynayan, savaşçı, ribaundçu bir oyuncuydu. Bu alanda Thomas’dan da Motum’dan da daha faydalı olacağını söylemek yanlış olmaz.

Moerman, her ne kadar 33 yaşına gelmiş bir oyuncu olsa da enerjisinden ve agresifliğinden bir şey kaybetmemiş, iyi niyetiyle terinin son damlasına kadar kullanan, savaşçı bir oyuncu. Ama artık Final Four isteyen bir takımın ilk 5 yükünü kaldıracak durumda değil. Özellikle hücumda pasif kalması, zaman zaman oyundan düşmesi ve ayaklarının artık daha da ağırlaşmasıyla skora etkisi azalmış durumda. Monaco gibi play-off’u kalıcı hale getirmek isteyen ve yeniden yapılanan bir takımda kuşkusuz tecrübesi ve savaşçı kimliği ile faydalı olacaktır ki kendi ülkesinde oynayacak olmanın da ekstra bir motivasyonun olacağını söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …