Güncel Haberler

İDDİA: Maccabi, Baldwin ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘in transferdeki en hızlı takımı Maccabi Tel Aviv, guard rotasyonuna önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Sport5 ve Walla’da yer alan habere göre Bitci Baskonia ile kontratı sona eren Wade Baldwin ile büyük ölçüde anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

26 yaşında olan 1.93 metre boyundaki oyun kurucu, bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta ortalama 26.2 dakika süre alırken 14.1 sayı, %34.0 3sayı, 3.3 ribaund, 4.4 asist, 1.1 top çalma, 15.5 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Trinchieri’nin yönetimindeki Bayern’de tam anlamıyla sınıf atlayan ve takımın direksiyonuna geçerek özel bir sezon geçiren Baldwin, Baskonia’daki macerasında da bu momentumunu sürdürdü. Belki takımını hedeflenen play-off seviyesine çıkaramadı ama bireysel performansıyla istikrarı buldu. Atletik özellikleri, güçlü fiziği, çabuk ilk adımı ve çok yönlü oyunuyla öne çıkan bir isim. Artık yüksek saha görüşünü ve oyun bilgisi artı lider özellikleri ile Euroleague’in elit oyun kurucuları arasında yer alıyor. Hücumda en önemli silahı kuşkusuz öldürücü yön değiştirmeleri ve çabuk ilk adımı ile potaya yaptığı ataklar. Bunu güçlü fiziği ve atletizmi ile de birleştirince durudulması çok zor bir deliciye dönüşüyor. İşin savunma tarafında da hem uzun kolları hem de yine atletik özellikleri ile topa baskıyı iyi yapan, aynı zamanda da pas aralarını kovalayan ve perdelerde kolay yenilmeyen bir guard. Koç Ivanovic’in de sonrasında koç Spahija’nın da sert ve disiplinli savunma anlayışında düşmanı cephede ilk karşılayan, çoğu zaman oyunun bu alanına da liderlik yapan isimdi.

Gelelim eksilerine. Öncelikle modern basketbolda guard pozisyonu için en önemli olan konulardan biri olan dış şutu halen önemli bir sorun. Bu sezon yüzdesini biraz daha toparlasa da halen sadece %34.0 ile ile 3 sayı kullandığını belirtelim ki rakipler onu bir çok kez yay gerisinde riske ederek hatta bir adım geriden savundular ve bu da en önemli olan ilk adım çabukluğu artı deliciliğinin avantajını tam olarak kullanmasını zorlaştırdı. Bununla beraber halen daha çok bitirmeyi düşünen, penetre pas ve ikili oyun organizasyonlarında gelişime ihtiyaç duyan bir guard. Bu da tercih hataları yapmasına neden oluyor, şut-pas seçimlerindeki olgunluk yani karar verme becerisi de geliştirmesi gereken bir diğer nokta.

Özetle Baldwin bu sezon bireysel gelişimi anlamında Bayern’den sonra üstüne koymaya devam etti ve artık Euroleague’in elit oyun kurucuları arasına adını yazdırmayı başardı. Ancak Maccabi henüz açıklamasa da Brown hamlesini de bitirmiş durumda ve Baldwin ile benzerlikleri çok olan oyun kurucular. Bu nedenle aynı anda sahada olduklarında savunma odaklı, fizikli ve sert bir Maccabi izleyecekken hücumda ise dış şutları zayıf bir takım olacak. Bu konuda iki şutör oyuncu Hollins ve Hilliard’a ciddi anlamda görev düşecek. Dolayısıyla Baldwin ve Brown’un uyumu da Maccabi adına kritik önem arz edecek başarının gelebilmesi için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …