Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir, Kartal ile Yola Devam Ediyor (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi ilk kez FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji iç transferde önemli bir transfere imza attı.

Kulüpten yapılan açıklamada Kartal Özmızrak ile gelecek sezon da yola devam edeceği duyurulduç

1.89 metrer boyunda olan 26 yaşındaki milli guard, geçen sezon BSL’de 25 maçta ortalama 22.5 dakika süre alırken 8.1 sayı, %35.7 3sayı, 2.3 ribaund, 4.4 asist ve Europe Cup’da şampiyonluğa giden yolda 13 maçta ortalama 19.5 dakika süre alırken 8.5 sayı, %36.2 3sayı, 2.5 ribaund, 2.5 asist ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kartal, Daçka’da geçirdiği başarılı sezonların ardından kendisini İspanya’da Obradoiro’da da deneyerek önemli bir tecrübe edinmişti. Geride bıraktığımız sezon Bahçeşehir’de de çıkışını ve gelişimini sürdürdüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Koç Ernak’ın rotasyonda en güvendiği isimlerden biri olmuş ve Hall ile Smith’i en iyi şekilde yedeklemişti.

Özellikle hücumdaki organizasyon ve pas trafiği artı savunmada top baskı konusunda koç Ernak’ın sisteminde önemli bir rolü bulunan Kartal, yüksek yüzdeyle kullandığı dış şutlar ile de skora katkısını her geçen gün arttıran bir isim. Çembere gitme ve orta mesafe tehditi konusunda da gelecek sezon kendisini geliştirmeyi sürdürürse bir üst seviyedeki takımlarda da süre alabilecek, rotasyonda kendisine yer bulacak hale gelir. Özetle hücumdaki etkinliğini ve skor üretkenliğini çeşitlendirmek ve geliştirmek durumunda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …