Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş’ın Yeni Guardı Coleman Oluyor (Analiz)

Gelecek sezon ülkemizi FIBA Europe Cup‘da temsil etmesi beklenen ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşikteş Icrypex‘in yeni guardı belli oldu.

Orta Çizgi’de yer alan habere göre siyah beyazlılar son olarak G-League ekiplerinden Stockton Kings’de forma giyen Matt Coleman ile gelecek sezon için anlaştılar. Yaz Ligi’nde forma giyecek olan Coleman, eğer NBA kontratı kapamazsa yeni sezonda siyah beyazlı formayı giyecek.

1.88 metre boyunda olan 24 yaşındaki solak oyun kurucu, geride bıraktığımız sezon G-League’de 48 maçta ortalama 30.9 dakika süre almış, 13.1 sayı, %34.4 3sayı, 3.7 ribaund, 5.3 asist, 1.4 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Kandemir’in yıllardır Avrupa basketboluna bir sürü çaylak guard kazandırdığını gördük. Son örneği geçen sezon markete dahil ettiği Bone olmuştu. Bu sezon da sınırlı bütçe dahilinde bu tarz bir guarda yönelmeyi tercih etti Beşiktaş. Avrupa’da çaylak sezonunu geçirmeye hazırlanan Coleman’ı gelin biraz daha yakından tanıyalım.

Öncelikle artılarına bir göz atalım… Öncelikle etkili bir şutör ve sadece ceza atışlarında değil, dribbling üstü pozisyonlarda da hem şutlarıyla hem de potaya giderek skora katkı verebilen çok yönlü bir skorer. El yakan topları yüksek isabetle skora çevirebilen, sorumluluk almayı seven bir guard. Skorer özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda iyi bir organizayör, hem saha görüşü hem de pas yeteneği iyi seviyede. Ortalamanın üstünde bir atlet ve savunmada halen ham olsa da çalışkan, enerjik ve agresif bir isim.

Gelelim geliştirmesi gereken noktalara… Evet şut tehditi yüksek ama istikrarlı değil, şutuna fazla güvendiği için zorlama atışlarla verimini düşürebiliyor. Hücumda savruk bir oyuncu, trafiğin arasına yanlış kararlar verip dalarak takımın düzenini bozabiliyor, basit top kayıpları yapabiliyor. Avrupa basketbolu için 1 numara pozisyonunda fiziği yeterli ancak yanal çabukluk konusunda sıkıntıları var, patlayıcı guardları savunmakta zorlanabiliyor.

Coleman, koç Kandemir’in daha önceki seçimlerine benzer özelliklere sahip bir guard. Atletik, yetenekli, hücum portföyü geniş ve bir takıma liderlik edebilecek oyun kurucu özelliklerine sahip. G-League’de skor performansı biraz beklentilerin altındaydı ama Beşiktaş’da ona verilecek özgürlük ile daha skorer bir oyun sergileyeceğini düşünüyorum. Tabi adaptasyon süreci önemli olacak, sonuçta ülkesinden ilk kez dışarı çıkacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …