Güncel Haberler

İDDİA: Konyaspor, Cevher’i Kadrosuna Kattı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden Beysu Konyaspor, yerli rotasyonuna tecrübeli bir uzunu kattı.

Basketfaul’de yer alan habere göre sezonu TBL ekiplerinden Sigortam.net‘de tamamlayan Cevher Özer ile anlaştılar ve haftaiçi resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2.06 metre boyunda olan 39 yaşındaki veteran uzun, geride bıraktığımız sezon TBL’de 35 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırekn 10.4 sayı, %32.8 3sayı, 5.5 ribaund, 2.9 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Cevher, her ne kadar geçtiğimiz sezonu TBL’de geçirmiş olsa da BSL’nin en tecrübeli isimlerinden biri. Sigortam.net’de sadece sergilediği performansla dahil gösterdiği liderlik ile de halen ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu göstermişti. Zaten Konyaspor gibi BSL’ye yeni adım atmış bir takımın da onun bu tecrübesine ve liderliğine çok ihtiyacı var.

Elbette 39 yaşına gelmiş bir uzun olarak artık bacakları ağır kalıyor ve hücumda daha çok sırtı dönük birebirleri ya da ceza üçlüklerini tercih ediyor ve pek tabi tempo artıp oyun tam sahaya yayılmaya başladıkça da verimliliği düşebiliyor. Bu da en çok savunmadaki direncini negatif etkiliyor. Yoksa diri olduğu zamanlarda her iki pota altında da fiziksel temastan kaçmayan, ribaundlar için de sonuna kadar savaşan bir uzun.

Özetle, Cevher geçen sezon TBL’de sergilediği sürdürülebilir performansla BSL’de tekrar bir sezon geçirmeyi ve belki de burada emekli olmayı haketti. Koç Gençoğlu onun dakikalarını elbette sınırlı tutacaktır ki sahada kaldığı sürede en yüksek verimi sergilesin. Onun takımdaki asıl amacı yeni kurulacak kadroya Can ile beraber ağabeylik ve liderlik etmek olacak, tabi sahada kaldığı sürede de her zamanki gibi kanının son damlasına kadar savaşarak tüm takımı ateşleyecek, motive edecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …