Güncel Haberler

RESMİ: Real Madrid, Tecrübeli Forvet Taylor ile Vedalaştı

Turkish Airlines Euroleague‘in finalisti ve İspanya Liga Endesa‘nın son şampiyonu Real Madrid yeni sezon öncesi kadrosunda revizyonlar yapmaya devam ediyor.

Kulüpten yapılan açıklamayla 7 sezondur forma giyen ve kontratı sona eren Jeffery Taylor ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Takıma 2015 yazında katılan ve İsveç pasaportu da bulunduğu için Endesa’da yerli statüsünde forma giyebilen Taylor, artık kariyerine yeni bir forma ile devam edecek. Madrid’deki 7 sezon boyunca toplam 463 maça çıkarak kulüp tarihinin en çok maça çıkan 2. yabancısı olmuştu ve tam 13 kupa kaldırdığının da altını çizelim:

  • Euroleague (2018) x 1
  • Kıtalararası Kupa x 1
  • Liga Endesa x 4
  • İspanya Kupası x 3
  • İspanya Süper Kupası x 4

2.01 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli forvet geride bıraktığımız sezon Endesa’da 33 maçta ortalama 16.8 dakika süre alırken 4.2 sayı, 1.6 ribaund ve Euroleague’de ise 23 maçta ortalama 13.6 dakiak sahada kalırken 3.3 sayı, 1.2 ribaund ile katkı vermişti.

Vanderbilt mezunu olan Taylor, sonrasında Charlotte Bobcats ve Charlotte Hornets ile NBA’de 3 sezon boy göstermiş ardından 2015’de Real Madrid ile Avrupa serüvenine başlamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …