Güncel Haberler

RESMİ: Murcia, Anadolu Efes’den Ayrılan Anderson ile Anlaştı

Gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek olan İspanya Liga Endesa ekiplerinden UCAM Murcia, kadrosunu tecübeli bir forvet ile güçlendirdi.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre Anadolu Efes‘in formasını 4 sezondur terleten ve son 2 sezon üst üste Euroleague şampiyonluğu kazanan kadronun bir parçası olan James Anderson ile gelecek sezon için anlaşma sağlandı. Tecrübeli forvet ile EuroCup ekiplerinden Venezia da ilgileniyordu.

1.98 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli forvet bu sezon Euroleague’de 28 maçta ortalama 14.1 dakika süre alırken 3.1 sayıi 2.8 ribaund ve BSL’de ise 9 maçta ortalama 17.3 dakika sahada kalırken 8.9 sayı, 4.0 ribaund, 1.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

Oklahom State çıkışlı Anderson, 2010’da Spurs tarafından 1. tur 20. sırada draft edilmiş, sonrasında Spurs ve Sixers formaları ile toplamda 4 sezon NBA’de forma giymişti. Ardından ilk Avrupa deneyimini 2014-15 sezonunda Zalgiris forması ile yaşamış, sonrasında tekrar NBA’e dönere 1 sezon Kings forması giymişti. 2016-17 sezonunda ülkemizde Daçka formasını terleten Anderson, sonrasında tekrar NBA’e dönemiş ve sırasıyla Khimki ve 4 sezon boyunca Anadolu Efes formalarını giymişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …