Güncel Haberler

Walker, 3 Takımlı Takasta Detroit’in Yolunu Tuttu

Geçtiğimiz sezonu play-off yapamayan ve hedefini gerçekleştiremeyen New York Knicks‘de başarısız geçen sezonun faturalarından biri de yıldız guard Kemba Walker‘a kesildi.

The Athletic ve ESPN’in farklı kısımlarını haberlediği takasın tamamına bakacak olursak; Knicks Walker’ı Detroit Pistons‘a yollarken karşılığında 2025 Milwaukee ilk tur draft hakkını aldı. Pistons ise Walker’ın yanı sıra 13. sırada Hornets tarafından seçilen Jalen Duren’i de kadrosuna eklemiş oldu. Takasın 3. takımı konumundaki Hornets ise 2023 Denver ilk tur draft hakkı ve 4 tanes de ikinci tur draft hakkını kasasına koymuş oldu.

Bu takasle Knicks’in ne yapmak istediği ABD medyasında tam onlarak anlaşılamasa da Marc Stein’a göre bu takasın amacı serbest oyuncu pazarında Jalen Brunson için bir maaş boşluğu yaratmak.

Ayrıca yeniden yapılanma sürecine giren Pistons’ın da Walker’ı buy-out ederek elden çıkarmaması sürpriz olarak algınalabilir.

1.83 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu geçtiğimiz sezon sakatlıkların da etkisiyle sadece 37 maçta görev alabilmiş ve 11.6 sayı, 3.0 ribaund, 3.5 asist ile katkı verebilmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …