Güncel Haberler

RESMİ: Bonn’dan Shorts Hamlesi Geldi (Analiz)

Gelecek sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde izleyeceğimiz Almanya easyCredit BBL ekiplerinden Telekom Bonn, yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Geride bıraktığımız sezon Crailsheim Merlins forması ile izlediğimiz TJ Shorts ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

24 yaşında olan 1.75 metre boyundaki genç oyun kurucu geride bıraktığımız sezon BBL’de sakatlığının da etkisiyle 21 maçta görev alabildi ve ortalama 32.2 dakika süre alırken 20.6 sayı, %41.7 3sayı, 3.4 ribaund, 7.0 asist ve Europe Cup sahnesinde ise 14 maçta ortalama 29.9 dakika süre alırken 17.6 sayı, %24.3 3sayı, 3.7 ribaund, 6.0 asist, 1.6 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Küçük Dev Adam geçen sezon Hamburg’da sergilediği etkili performansına Merlins forması ile de devam etti. Son yıllarda öne çıkan fizikli guardların aksine sadece 1.75 metre boyunda olan solak Shorts, sürati ve açık alandaki etkinliği hem skorer bir oyuncu hem de takımına liderlik eden çok iyi bir organizatör. Henüz 24 yaşında ve bu sezon Merlins ile ortaya koyduğu başarılı perfromansla artık bir üst seviye için hazır olduğunu gösterdi. Sakatlığı nedeniyle 12 Mart’ta sezonu kapatmak zorunda kalmıştı ama gelen haberler iyi durumda olduğu ve rehabilitasyon sürecini de verimli geçirdiği yönünde.

Bonn tarihinde ilk kez BCL sahnesinde boy gösterecek ve açıkçası bu hamleyle de tıpkı BBL’de olduğu gibi yine can yakacak takımlardan biri olacaklardır. Sezonun MVP’si seçilen ve Euroleague’e transfere olması beklenen Jackson-Cartwright’a benzer özelliklere sahip olan Shorts ile koç Ilsalo’nun yine benzer bir sistemde takımını sahaya süreceğini söylemek yanlış olmaz. Shorts özellikle savunma tarafında fiziksel dezavantajlarının da etkisiyle zaman zaman sorunlar yaratsa da hücumdaki skor potansiyeli ile BCL sahnesinde elit guardlar arasına girebilecek bir isim kesinlikle. Açıkçası bizim BCL takımlarımız adına kaçan bir balık olduğunu net olarak söyleyebiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …