Güncel Haberler

NBA’de Draft Günü Öncesi Detroit ile Portland Bir Takasa İmza Attılar!

Cunningham sonrası yeniden yapılanma için tuşa basan ve artık genç yıldızlarla yoluna devam etmek isteyen Detroit Pistons, bu yolda Portland Trail Blazers ile bir takasa imza attı.

NBA 2022 Draft gecesine sayılı saatler kala Blazers ile Pistons arasında gerçekleşen takasta Jerami Grant Batı Konferansı’nın yolunu tuttu.

ESPN’de yer alan habere Blazers yaklaşık 1 yıldız Lillard-Grant ikilisini bir araya getirmek istiyordu ve bu takas için 21 milyon dolarlık trade exception kullanarak Grant’in maaşını kompanse etmiş oldular.

Takasın detayları şu şekilde:

  • Blazers’ın aldıkları: Jerami Grant, 2022 draftı 46. sıradan seçim hakkı
  • Piston’ın aldıkları: 2022 draftı 36. sıra seçim hakkı, 2025 draftı 2. tur seçim hakkı

Pistons, aynı zamanda 2026 Draftı ikinci turunda Blazers ya da Pelicans‘tan hangisinin seçim hakkı daha yüksekse onu kullanma şansına sahip olacak.

Ayrıca bu takasla beraber Pistons, tam 43 milyon dolarlık bir maaş boşluğuna sahip oldu ve serbest oyuncu piyasasında da daha rahat ve aynı zamanda agresif hareket etmelerinim sağlayacak. Tabi draftta 5 ve 36. sırada yapacakları seçimlerle de geleceği şekillendirme şansları olacak.

Sene sonunda kontratı biten 28 yaşındaki Grant, 4 yıllık toplam 112 milyon dolarlık bir kontrat imzalama hakkına sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …