Güncel Haberler

İDDİA: Mert, Konya ile Değil Karşıyaka ile Anlaşıyor (Analiz)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, yerli rotasyonuna değerli bir ismi katıyor.

Basketfaul’de yer alan habere göre geçtiğimiz sezon Semt77 Yalovaspor forması ile izlediğimiz Mert Celep ile anlaştılar. Solak forvet, Konyaspor ile prensipte anlaşmıştı ancak İzmir ekibinden gelen teklif sonrası fikrini değiştirdi.

2.06 metre boyunda olan 27 yaşındaki Mert, geride bıraktığımızda sezon BSL’de 28 maçta ortalama 18.3 dakika süre alırken 4.9 sayı, 2.9 ribaund ile katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Mert, Büyükçekmece’de başladığı çıkışı Yalovaspor’da da sürdürmüş, ligimizdeki en beğendiğim görev adamlarından biri. Atletik özellikleri, mobiletisi, dış şut tehditi ve hücumda yüzü dönük silahlarının yanı sıra fiziksel oyundandan da kaçmıyor olması ile sahada her şeyi az ama öz yapabilen değerli bir parça. Ayrıca açık alanda da koşmayı seven bir forvet olduğunun altını çzielim. Savunmada da çabuk ayakları ile sadece 4 değil 3 numaraların da karşısında kalabiliyor rahatlıkla.

Karşıyaka, Berkan ile de yeniden anlaştığı için 4 numarada ellerinde 2 tane güvenilir, potansiyelli ve süre verebilecekleri 4 numara olacak. Bu nedenle buraya yapacakları yabancı transferi kritik olacak. Evet uzun beşlerde bu oyuncular belirli sürelerle 3 numaraya kayabilirler ama böyle iki isim varken 4 numaraya çok süre alacak bir yabancı almak pek mantıklı olmayacaktır, sonuçta Karşıyaka da bütçesi belirli ve sınırlı bir ekip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …