Güncel Haberler

RESMİ: Karşıyaka, Kenan ile İmzaladı (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka yerli rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Geçtiğimiz sezonun ortasında İspanya’dan Beşiktaş Icrypex’e gelen ve sezon sonunda sözleşmesi sona eren Kenan Sipahi ile gelecek sezon için anlaştıklarını duyurdular.

1.97 metre boyunda olan 27 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu BSL’de 17 maçta ortalama 31.8 dakika süre alırken 11.8 sayı, %29.7 3sayı, 3.3 ribaund, 7.5 asist, 1.2 top çalma ve BCL sahnesinde ise 4 maçta ortalama 35.8 dakika sahada kalırken 13.8 sayı, %33.3 3sayı, 3.8 ribaund, 4.3 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kenan, pasör özellikleri, saha görüşü ve her geçen gün geliştirdiği organizasyon beceleri ile Şampiyonlar Ligi’nde ve BSL’de önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Ama halen geliştiremediği 3 sayı tehditi, aslında genel olarak şut silahını portföyüne ekleyememiş olması hem milli takımda kalıcı bir yere sahip olmasını engelliyor hem de Euroleague seviyesine çıkmasına olanak tanımıyor.

Koç Sarıca’nın oyuncular üzerindeki etkisini ve özellikle mental gelişimleri konusunda sağladığı katkıyı biliyoruz. Ayrıca Kenan, Karşıyaka’da daha önce forma giymiş bir isim, şehre ve ateşli taraftara alışkın, adaptasyon sorunu çekmeyecektir. Yunus Emre’nin ayrılış sonrası kenardan gelerek özellikle organizasyon ve savunma anlamında güvenilir bir isme ihtiyaçları vardı. Kenan bunların hepsini yapabilecek bir isim ki çoğu BSL maçında koç Sarıca ona güvenerek ilk beşte başlatıp önemli süreler de verebilir. Beşiktaş’da artık bu seviyeler için fark yaratabilecek bir isim olduğunu gösterdi. Halen şut tehditi çok sınırlı olsa da penetreleri ve akıllı paslarıyla hücumda takımına nasıl katkı vereceğini öğrenmiş bir isim ki savunmada topa baskı konusunda koç Sarıca’nın sisteminde önemli bir yeri olacağını da düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …