Güncel Haberler

İDDİA: Olympiakos, Bacon ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de uzun bir aradan sonra Final Four bileti kapan ve Yunanistan Ligi‘ni şampiyon olarak tamamlayan Olympiakos, yeni sezon için de çıtayı düşürmek istemiyor.

İtalya kaynaklı BasketInside’ın haberine göre Yunan ekibi, adı temsilcimiz Anadolu Efes ile de anılan ve bu sezon AS Monaco forması ile izlediğimiz NBA patentli skorer Dwayne Bacon ile ilgileniyor.

1.98 metre boyunda olan 26 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon ilk kez boy gösterdiği Euroleague sahnesinde 29 maçta ortalama 25 dakika süre alırken 14.0 sayı, %41.9 3sayı, 3.1 ribaund, 1.1 asist, 10.6 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Skorer oyuncu hakkındaki detaylı analizimi sizlerle BURADA paylaşmıştım.

Bu olası transfere Olympiakos açısından bir göz atalım… Yunan ekibinin kanat rotasyonuna baktığımızda Larentzakis, McKissic, Papanikolaou gibi isimlerin kontratının devam ettiğini, Dorsey ile de anlaşmaya yakın olduklarını görüyoruz. Ancak bu isimlerden Dorsey dışındakilerin dış şut tehditi ve kendi skorunu yaratma konusunda üst seviyede oyuncular olmadığı bir gerçek. İşte bu nedenle de Bacon gibi kendi skorunu yaratabilen, özellikle kritik anlarda sahneye çıkarak takımın skor yükünü üstlenebilen bir kanat oyuncusu Olympiakos’un önemli bir eksiğini tamamlamış olacak.

Bacon, NBA seviyesi için bile çok iyi bir atletti ki Euroleague seviyesinde de bunun artılarını gördü çaylak sezonunda. Diğer taraftan şutlarında da istikrarlı bir sezon geçirdi ve bir çok maçta el yakan topları soğuk kanlı bir şekilde, yüksek yüzde ile kullandığına da şahit olduk. Potaya yaptığı güçlü penetreler ve ribaundlara verdiği katkı da önemliydi. Özetle Avrupa basketboluna adaptasyon sürecini çaylak sezonunda hızlı ve verimli bir şekilde tamamladı. Olympiakos’da da düzen basketbolu içerisinde koç Bartzokas’ın ondan alternatif skorer ve ceza şutörü olarak çok iyi yararlanacağını, Monaco’da olduğu gibi veriminin yüksek olacağını tahmin ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …