Güncel Haberler

İDDİA: Baskonia, Lima ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İspanya Liga Endesa ekiplerinden Bitci Baskonia, uzun rotasyonunu güçlendirmek istiyor.

Noticias de Alava’da yer alan habere göre bu sezon UCAM Murcia forması ile izlediğimiz Augusto Lima ile ilgileniyorlar.

2.10 metre boyunda olan 30 yaşındaki Brezilyalı uzun, bu sezon Endesa’da 34 maçta ortalama 23.1 dakika süre alırken 8.3 sayı, 6.9 ribaund, 2.6 asist, 14.6 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Malaga alt yapısından yetişen milli uzun, sonrasında burada A takım da forma giydi ve kariyerinin geri kalanında Murcia dışında Real Madrid, Zalgiris, Beşiktaş, Cedevita ve Burgos takımlarında da boy gösterdi.

Lima, artık Endesa’nın en tecrübeli uzunlarından biri. Öncelikle artılarına bir göz atalım… Atletik özellikleri ve ribaund etkinliği ile öne çıkan bir pivot. Özellikle hücum ribaundlarında değerli bir silah. Mücadeleci kimliği ve güçlü fiziği ile iyi pozisyon alan, rakiplerini box etmeyi de de bilen bir uzun. İkinci şans sayıları dışında skor üretimi konusunda diğer öne çıkan opsiyonu ise ikili oyunlarda çabuk devrilmelerle bulduğu sayılar. Hem hava harekatları ile hem de akıllı fakeler sonrası kendisine pozisyon bulabiliyor. Çabuk ayakları sayesinde zayıf taraftan yaptığı topsuz katlarla da üretime katkı veriyor. Güçlü fiziği ve yumuşak bilekleri ile alçak postta da etkili bir bitirici olduğunu belirtmek lazım. Sağ eliyle zıplayarak bulduğu çengel atışlar veya geriye çekilerek bulduğu şutlar gibi bir çok opsiyonu var sırtı dönük birebirlerde. Ayrıca motoru yüksek seviyede olan bir uzun, açık alanda takımla beraber koşmayı seviyor, eşlik ediyor.

Gelelim geliştirmesi gereken taraflara… Her ne kadar hem ikili oyunlarda hem de sırtı dönük birebirlerde etkili bir bitirici olsa da sol elini kullanamıyor, bu da opsiyonlarını azaltıyor. Ayrıca alçak postta iyi bir birebirci olsa da sert ve teması seven uzunlara karşı zorlanabiliyor. Orta mesafe tehditi de yok denecek kadar az, yüksek posttan ceza şutlarını geliştirmesi gerekiyor. İkili oyunlardaki perde sertliğini ve kalitesini arttırması gerekiyor. Diğer taraftan alçak postta vakit geçirmeyi seven bir uzun olarak bolca çzigiye gitmesine rağmen yüzdesi düşük (%41.5).

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …