Güncel Haberler

Curry, Kariyerinde İlk Kez Finallerin MVP’si Seçildi

Golden State Warriors, rakibi Boston Celtics’i 4-2 ile geçerek NBA şampiyonluğuna ulaştı ve final serisinin MVP’si keskin şutör Stephen Curry seçildi.

Takımı ile 4. kez şampiyonluk kupasını kaldıran Curry, kariyerinde ilk kez finallerin MVP’si seçildi. Daha önce 2 kere normal sezonun MVP’si olmuştu.

34 yaşındaki tecrübeli yıldız, üst üste gelen şampiyonluklardan sonra sakatlıkların da etkisiyle takımın zor dönemler geçirmiş olması, play-off bileti bile kapamadıkları sezonlar geçirmeleri ve ardından gelen bu şampiyonlukla beraber göz yaşlarına hakim olamadı. Maçın son saniyeleriyle beraber oturup ağlamaya başladı.

Final serisini 31.2 sayı, %44.0 3sayı, 6.0 ribaund, 5.0 asist ortalamaları ile tamamlayan süper yıldızın maç istatistikleri ise şu şekildeydi:

  1. Maç: 34 sayı (7/14 üçlük), 5 ribaund, 5 asist
  2. Maç: 29 sayı (5/12 üçlük), 6 ribaund, 4 asist
  3. Maç: 31 sayı (6/11 üçlük), 4 ribaund, 2 asist
  4. Maç: 43 sayı (7/14 üçlük), 10 ribaund, 4 asist
  5. Maç: 16 sayı (0/9 üçlük), 4 ribaund, 8 asist
  6. Maç: 34 sayı (6/11 üçlük), 7 ribaund, 7 asist

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …