Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Clemmons ile Anlaştı (Analiz)

Önümüzdeki sezon ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil etmeye devam edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, kadrosunu tecrübeli bir guard ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon ülkemizde Türk Telekom formasını giyen, sezonu ise San Pablo Burgos‘da tamamlayan Anthony Clemmons ile gelecek sezon için anlaştıklarını açıkladılar.

27 yaşında olan 1.87 metre boyundaki Amerikalı guard, BSL’de 20 maçta ortalama 28.3 dakika süre alırken 12.9 sayı, %52.1 3sayı, 3.2 ribaund, 3.1 asist, 2.1 top çalma ve EuroCup’da ise 14 maçta ortalama 27.9 dakika sahada kalırken 12.1 sayı, %45.0 3sayı, 3.4 ribaund, 3.5 asist, 1.4 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kazakistan pasaportu da bulunan ve Astana, Monaco, Igokea formaları ile hep dikkatleri çeken bir performans sergileyen, geçen sezon da bir diğer temsilcimiz Türk Telekom ile EuroCup sahnesinde gayet etkili olan Clemmons’un ana özellikleri; yüksek yüzdeli üçlükleri, sürati, atletizmi ve deliciliği. Her ne kadar fiziğinin de etkisiyle 1 numara gibi oynasa da aslında takımına skor anlamında liderlik edebilecek önemli bir bitirici. Ayrıca işin savunma tarafında da sırıtmayan bir isim. Sezon ortasında gelmesine rağmen Telekom’un takım olarak kötü olduğu anlarda bile bireysel olarak ayakta kalabilen, hem hücumda hem de savunmada istikrarını koruyabilen ender isimlerden biriydi.

Bursaspor’un yakaladığı başarıda iki guardı Needham ve Andrews’un koç Alimpijevic’in sisteminde ne kadar önemli yerleri olduğunu biliyoruz. Needham ile zaten devam ediliyor ve Andrews yerine yeni combo guard Clemmons olacak. Clemmons, hem kendisi için hem de arkadaşları için yaratabilen bir oyuncu olması nedeniyle Needham’a organizasyon anlamında daha fazla destek olacak bir isim. Hücumda takıma enerji getirip özellikle dış şutlarıyla çok faydalı olacağını düşünüyorum. Alternatif guard ve skor opsiyonu olarak gayet doğru bir hamle oldu Bursa temsilcisi adına. Tek soru işareti Needham ile beraber sahada olduklarında savunma tarafında yaşayacakları fiziksel dezavantajları nasıl minimize edecekleri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …