Güncel Haberler

RESMİ: Valencia’nın Yeni Koçu Mumbru Oldu

Turkish Airlines Euroleague’de yer almak adına özel davetiye başvurusu yapan İspanya Liga Endesa ekiplerinden Valencia‘nın yeni koçu belli oldu.

Kulüpten yapılan açıklamayla takımın başına Alex Mumbru‘nun getirildiği açıklandı. Bilbao‘yu alt ligden Endesa’ya çıkaran ve son 3 sezondur başarılı bir yönetim gösteren Katalan koç ile 2025 yazına kadar geçerli bir kontrat imzaladılar.

43 yaşında olan Barcelona doğumlu genç koç, oyunculuk kariyerinde Badalona, Real Madrid ve Bilbao’da forma giymiş burada 2018’de emekli olduktan sonra hemen koç olarak takımın başına geçmiş, takımı da ilk senesinde LEB Oro’dan alıp Liga Endesa’ya taşımayı başarmıştı.

Valencia, geçen yaz takımın başına Burgos’dan getirdiği koç Penarroya ile geçtiğimiz günlerde yollarını ayırmış, tecrübeli koç Baskonia’nın yolunu tutmuştu. Onun yönetiminde Valencia, EuroCup’da yarı finale çıkmış ve şampiyon Virtus Bologna’ya elenmişti. Endesa’da ise normal sezonu 3. sırada bitirmişler ama play-off ilk turunda Baskonia’ya saha avantajlarına rağmen elenmişler, sezonu erken kapatmışlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …