Güncel Haberler

Galatasaray, Harrison’a 467 Bin Dolar Ödeyecek!

FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Galatasaray NEF’in formasını giymiş olan ABD’li skorer Aaron Harrison, sarı-kırmızılı ekibin kadrosunda yer aldığı 2018 ile 2020 yılları arasındaki performansıyla dikkatleri üzerine toplamıştı.

COVID-19 nedeniyle yarıda kalan sezonun ardından ABD’li yıldız, 2020-21 sezonunda EuroLeague ekiplerinden Olympiakos ile sözleşme imzalayarak Yunanistan yolcusu olmuştu.

Geçtiğimiz sezon son olarak ülkemizde Türk Telekom forması giyen Harrison, Galatasaray‘da oynadığı dönemde maaşının ödenmediği gerekçesiyle avukatları aracılığı ile FIBA Tahkim Kurulu’na başvurmuştu. Alınan Tahkim Kurulu kararlarını 8 Haziran 2022 tarihinde açıklayan FIBA, Aaron Harrison’ı haklı buldu.

Galatasaray NEF ile 1+1 yıllığına anlaşan Harrison; 1. yıl için toplam 440.000 dolar, opsiyonlu ikinci yılında ise toplamda 700.000 dolar maaş alacaktı. Kontratında yazan ücretin tamamının ödenmemesi nedeniyle sözleşmesini fesheden ABD’li oyuncu, bir sonraki sezon Olympiakos ile 475.000 dolar karşılığında anlaşmıştı. Aaron Harrison, FIBA Tahkim Kurulu’na yaptığı başvuruda aradaki 225.000 dolarlık farkın da Galatasaray tarafından ödenmesini talep etti.

Açıklanan resmi kararda FIBA Tahkim Kurulu, Galatasaray NEF’in Aaron Harrison’a ödenmemiş ücreti ve Olympiakos ile olan kontratındaki fark da katıldığında toplamda 467.000 dolarlık bir ödeme yapmasına hükmetti. Ödenmesine karar kılınan bu ücrete avukat masrafları da dahil edildi.

2 sezon Galatasaray NEF formasını terleten Aaron Harrison, forma giydiği süreçte maç başına 15.9 sayı, 2.9 ribaund ve 2.8 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …