Güncel Haberler

İDDİA: Okobo’nun Monaco ile Anlaşması Bekleniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘deki ilk sezonunda play-off biletini kapma başarısı gösteren AS Monaco, gelecek sezon için de iddialı bir kadro kurmaya hazırlanıyor.

BasketNews’da yer alan habere göre LDLC Asvel Villeurbanne forması ile geçtiğimiz sezonun en istikrarlı skorerlerinden birine dönüşen Elie Okobo ile anlaştılar, iş sadece imzalara kaldı. Kontratın yıllık 700 bin euro değerinde olması bekleniyor. Diğer taraftan bildiğiniz üzere Fransız yıldız ile temsilcimizin Fenerbahçe Beko da birlikte anılıyordu.

Bu yaz serbest kalacak olan 1.91 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç guard, Euroleague sahnesindeki çaylak sezonunda 14.5 sayı ortalaması ile bu alanda 6. sırada yer alırken, 536.8 3sayı, 2.8 ribaund, 3.9 asist, 13.5 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti. Temsilcimize karşı Ülker Spor Salonu’nda oynadığı maçta da tam 23 sayı üretmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Okobo hakkındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelin bu transfere Monaco açısından bir göz atalım… Fransız yıldız Euroleague’deki çaylak sezonunda tam anlamıyla fırtına gibi esmişti. Özellikle normal sezonun ilk kısmında ekürisi Jones ile beraber durdurulamaz bir ikili oldular ve kaybettikleri maçlarda bile herkes onun performansından söz eder olmuştu. İkinci yarıyla beraber ise rakipler onu daha fazla ciddiye almaya başladılar ve gelen savunma önlemleriyle beraber etkisi azalmaya başladı. Ancak halen atletizmi, deliciliği ve her geçen gün arttırdığı şut tehditi ile çok önemli bir skorer. Bunun yanında savunmada da tıpkı James gibi istediği zaman özel işlere imza atabilecek yeteneklere, potansiyele sahip. Ondan direkt olarak James’in skorer ve liderlik pozisyonunu doldurmasını beklemek haksızlık olur. Dolayısıyla tıpkı Asvel’deki gibi yanındaki guardın ona yardımcı olacak nitelikte, daha çok organizasyonu düşünen ve gerektiğinde 2. skorer olarak ona destek olabilecek bir isim seçilmesi Monaco’nun takım kimyası adına önemli olacak. Özetle Monaco gibi bütçesini yükseltecek ve tekrar play-off kovalayacak bir takıma giderek çıtayı yükseltmiş olacak Okobo ve yüksek frekansta geçirdiği çaylak sezonunun ardından onun için zorlu bir sınav olacak. Hem Monaco hem de onun için doğru bir hamle olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …