Güncel Haberler

Euroleague Oyuncular Birliği (ELPA) Sezon Ödülleri Birinci Bölüm Açıklandı

2022 EuroLeague Oyuncular Birliği Ödülleri’nin ilk kısmı açıklandı.

EuroLeague Oyuncular Birliği (ELPA), 8-10 Haziran tarihleri arasında geride kalan Turkish Airlines Euroleague sezonuyla alakalı ödüller dağıtacak. 9 farklı kategoriden oluşan ödüllerde En Saygı Duyulan Oyuncu, En İyi Çaylak Oyuncu ve Fair Play ödülünü kazanan isimler açıklandı.

ALBA Berlin’in tecrübeli ismi Luka Sikma, ELPA’da meslektaşlarının oylarıyla Fair Play ödülünü kazanan isim oldu. ELPA’dan yapılan açıklamada, “Sahada örnek hareketler sergileyen adil, oyunun ruhunu destekleyen bir oyuncu” ifadeleri kullanıldı.

EuroLeague’de bu sezon UNICS Kazan formasıyla ilk kez sahne alan John Brown, Rus takımlarının ihraç edildiği süreye kadar ki bölümde gösterdiği performansla dikkat çekti ve En İyi Çaylak Oyuncu ödülünü kazandı.

En Saygı Duyulan Oyuncu ödülünde ise geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl da Olimpia Milano‘dan Kyle Hines ödüle layık görüldü. ELPA’dan yapılan açıklamada, “Saha içi ve dışında en çok saygı duyulan, gerçek bir rol model olan oyuncu” ifadeleri kullandı.

ELPA önümüzdeki günlerde ödüllerin geri kalanını açıklamaya devam edecek. ELPA’nın açıklayacağı diğer ödüller ise şu şekilde:

  • En İyi Altıncı Adam
  • En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu
  • En Clutch Oyuncu
  • En İyi Genç Oyuncu
  • En İyi Savunmacı
  • En Değerli Oyuncu

Kaynak: ELPA & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …