Güncel Haberler

İDDİA: Barcelona ile Da Silva Yakında Anlaşabilir! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de şampiyonluk parolasıyla yeni sezona girmek isteyen FC Barcelona, forvet rotasyonunda da değişime gidiyor.

Smits ve Hayes-Davis ile yolları ayırması beklenen Katalan ekibinin BasketNews’a göre kadrosuna eklemek istediği isim Alba Berlin‘de izlediğimiz Oscar Da Silva. Brezilya asıllı Alman forvetin 2024 yazına kadar kontratı bulunuyor, bu nedenle de Barça’nın bu transferi bitirebilmek için bonservis ödemesi gerekecek.

2.05 metre boyunda olan 23 yaşındaki Da Silva bu sezon Euroleague sahnesinde 33 maçta 10 kez ilk beş başlarken ortalama 18 dakika süre alırken 8.8 sayı, %25.6 3sayı, 3.5 ribaund, 9.7 verimlilik puanı istatistikleriyle mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Da Silva hücumda çok yönlü performansıyla ve savunmadaki yardım becerisiyle dikkat çeken kaliteli bir görev adamı. Gelin birlikte önce artılarına bir bakalım. Hücum tarafında içerden üretimi iyi yapan bir uzun, hem sırtı dönük oyunlarda etkili hem de savaşçı kimliği ile hücum ribaundlarında ikinci şans sayıları bulabiliyor. İkili oyunlarda potaya çabuk devrilebiliyor ve hareketli pozisyonlarda büyük elleri ile aldığı pasları yüksek yüzdeli bitirebiliyor. Bununla beraber yüzü dönük silahları da var, dribbling ile potaya gidebiliyor. Dış şut tehditi de bulunduğu için modern bir uzunun tüm özelliklerine sahip diyebiliriz. İşin savunma tarafında da mücadeleci kimliği ön plana çıkıyor. Kanının son damlasına kadar savaşan bir oyuncu, hem alçak postta hem de perimetrede rakiplerinin karşısında kalabiliyor. Yani ikili oyunlarda sırıtmayan bir uzun.

Geliştirmesi gereken yönlere bakacak olursak… Öncelikle şut tehditi mevcut ama istikrarlı değil ki bu sezon Euroleague sahnesinde sadece %25.6 isabet oranı ile üçlük attığını belirtelim. Sadece yay gerisinden değil orta mesafeden de şut kullanmak konusunda tereddüt ediyor, kendine güvenmiyor. Potaya gitmeyi bilse de trafik içinde üretim konusunda gelişmesi gerekiyor. Tüm bunların yanında hücumda pasif kalabiliyor, oyun konsantrasyonunu sürdürülebilir kılmalı. Ayrıca potadan uzak kalmayı sevdiği için, buna paralel olarak da ribaundlarda beklentilerin altaında kalıyor. Savunma tarafında ise güçlü ve atlet uzunlara karşı zorlanabiliyor, faul problemine girebiliyor.

Özellikle Smits ile yolların ayrılacak olmasıyla beraber takımda savaşçı ruhu pota altında sürdürebilecek ve ondan hücum anlamında daha yetenekli bir isme ihityaçları vardı. Da Silva bu alanlarda beklentileri verebilecek, üstelik henüz 23 yaşında olan ve gelişime açık olan, yüksek potansiyelli bir isim. Dolayısıyla Barça onun için doğru adres olacaktır, yani bir kazan-kazan transferi olur diye düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …