Güncel Haberler

RESMİ: Lakers’ın Yeni Koçu Ham Oldu

NBA‘de 2021-22 sezonunun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Los Angeles Lakers, koç Vogel ile yolları ayırmıştı.

Kadrosunda Lebron James, Anthony Davis ve Russell Westbrook gibi süper yıldızları bulunduran Batı’nın iddialı bütçelerinden biri olan Lakers’da, yeni sezon için koçluk görevine kulüpte daha önce asistan koçluk da yapmış olan Darvin Ham‘ın getirildiğini açıkladı.

48 yaşındaki Ham, kulüp tarihinin 28. koçu olacak. Taraflar arasında imzalanan kontratın 4 yıllık olduğu resmi olmayan kaynaklardan öğrenildi.

Lakers GM’i Pelinka kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ham’ın koçluk kariyerine G-League’de başlaması sonrasında da Bucks’da NBA şampiyonluğuna giden yolda staffın önemli parçalarından birine dönüşmesi onun ne kadar güçlü bir karaktere sahip olduğunun göstergesi. Oyuncularımız ve taraftarlarımız onun akıllı ve çalışkan karakterini hızlıca fark edip adapte olacaklardı ki bize geçtiğimiz sezon olmayan sertlik ve yarışmacı ruhu yeniden getireceğini düşünüyoruz.

Ham, koçluk kariyerine G-Leauge ekiplerinden Thunderbirds’de asistan koç olarak başlamış (2008-10), sonrasında aynı takımda 2010-11 sezonunda başantrenörlük deneyimi de yaşamıştı. NBA’e gelişi ise 2011-13 arasındaki 2 sezonda Lakers’da asistan koçluk görevi ile oldu ve sonrasında 2013-18 arasında Hawks’da ve son olarak da 2018-22 arasında Bucks’da yine asistan koçluk görevlerini üstlenmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …