Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes ve Milli Takımın Yıldızı Larkin’e NBA Kancası!

Turkish Airlines Euroleague‘de üst üste 2. kez şampiyon olan Anadolu Efes‘de yıldız guard ikilisinin geleceği merak konusu olmuş durumda.

Kontratında NBA çıkışı bulunan Micic’den sonra bu yaz Anadolu Efes ile kontratı sona erecek olan Shane Larkin ile ilgili de NBA iddiaları ortaya atılmaya başlandı. BasketNews’un haberine göre Larkin ile Washington Wizards ciddi şekilde ilgileniyor.

Haberin detaylarında Efes’in yıldız guarda geçtiğimiz iki sezon da kazandığı maaşa (€3.2m) yakın bir teklif, yıllık €3m, yaptığı ve tarafların anlaşmaya yakın olduğu belirtilmiş. Ama tabi Wizards’ın teklifinin finansal detayları ve Larkin’e verecekleri rol taahhütü belirleyici olacak bu noktada ki yıldız guard daha önce verdiği röportajlarda NBA’e 3. guard rolünde dönmeyeceğini dile getirmişti.

29 yaşındaki Larkin, daha önce NBA’de 4 sezon boyunca boy göstermişti. Dallas, New York, Brooklyn ve Boston formalarıyla toplamda 256 maça çıkarken 5.5 sayı, 2.9 asist ortalamaları tutturmuştu.

2018’den beri Efes formasını terleten yıldız guard, 2019’da Bayern karşısında bulduğu 49 sayıyla da Euroleague rekorunu elinde bulunduruyor. Bu sezon da çıktığı 39 maçta 14.7 sayı, 3.0 ribaund, 5.3 asist, 1.3 top çalma, 18.7 verimlilik puanı istatistikleriyle Yılın En İyi Beşi’ne seçilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Larkin elbette 2019 ve 2020’deki o müthiş skorer ve patlayıcı oyunundan uzakta kaldı bu sezon. Gerek yaşadığı sakatlıklar gerekse artık savunmaların ona kombine çözümler üretip maç içerisinde fiziksel olarak çok yıpranması ile zorlandı açıkçası. Enerjisini tasarruflu kullanmayı sevmeyen ve sahada kaldığı her anda en yüksek seviyede eforla oynamayı tercih eden bir oyuncu olduğu için de koç Ataman onun dakikalarını zaman zaman kendisi dengelemek zorunda kaldı. Tabi bu durumda Larkin’in ritmini bulmasını zorlaştırdı bazı maçlarda. Ama herşeye rağmen Larkin, ortağı Micic ile beraber bana göre moder Euroleague tarihinin en dominant, en verimli ikilisi. Hatta tarafsız düşünen tüm basketbol severler için de bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla onun NBA’e gitmesi Euroleague için büyük, Efes için ise çok büyük bir kayıp olur ve yerinin dolması pek mümkün olmaz.

Tabi konuya bir de Larkin açısından bakmak lazım. Sonuçta her Amerikalı oyuncu gibi onun da hayali NBA’de bir yıldız olmak, orada kendisini kanıtlamak. Orada kaldığı 4 sezon boyunca bunu başaramadı Larkin ama buna rağmen olgunluğunu koruyor, yaptığı açıklamalarda da verilecek role göre karar vereceğini, şansını zorlamayacağını belirtiyor. Onunla ciddi şekilde ilgilendiği söylenen Wizards’ın kadrosuna baktığımızda ve oyun kurucu rotasyonunu mercek altına aldığımızda kontratı devam eden tek ismin Ish Smith olduğunu görüyoruz. Yani Wizards’ın Larkin’i ikna edebilmek adına hem finansal hem de rol anlamında eli kuvvetli. Bakalım ona nasıl bir teklifle gelecekler, en önemli soru da bu zaten…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …