Güncel Haberler

Hakem Görüşü: Larkin’in Sakatlandığı Pozisyon (Suat Yahyabeyoğlu)

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 4. maçında Galatasaray NEF konuk ettiği Anadolu Efes‘i 86-81’lik skorla yenerek seriye 2-2 eşitlik getirmişti.

Karşılaşmanın 2. çeyreğinde Anadolu Efes ve milli takımımızın yıldızlarından Shane Larkin, Galatasaray’ın forveti Sadık’ın arkasından geçerken istemsiz olduğunu düşünmek istediğimiz bir dirsek darbesine maruz kaldı ve kaşına 7 dikiş atıldı. Devre arasında tedavisi tamamlandı ve maçın 3. çeyreğinin 6. dakikasında oyuna tekrar döndü.

Biz de bu pozisyon hakkında hakem hocası Suat Yahyabeyoğlu‘na danıştık. İşte kendisinin yorumları:

FIBA resmi yorumları: F-4.17 bendinden kelimesi kelimesine şöye yazar….

Direkt olarak çalınmayan bir şiddet eyleminin meydana geldiği durumlarda hakemler, herhangi olası bir şiddet eylemi için inceleme yapmak amacıyla oyunu herhangi bir zamanda durdurmaya yetkilidirler. Hakemler, IRS incelemesi ihtiyacını belirlemeli ve inceleme, hakemler oyunu ilk kez durdurduğunda yapılmalıdır.

IRS incelemesi bir şiddet eylemi gerçekleştiğini belirtirse, hakemler ihlali bildirecek ve şiddet eylemi de dahil olmak üzere halihazırda söz konusu olan tüm ihlalleri, ihlallerin meydana geldiği sıraya göre cezalandıracaktır.

Şiddet eylemi, zarara neden olan veya zarar vermeyi amaçlayan güç eylemi veya yaralanma riskiyle sonuçlanan veya sonuçlanabilecek bir eylemdir. Diskalifiye edici faul, aşırı sert temas için sportmenlik dışı faul veya şiddet tehdidi için teknik faul kriterlerini karşılamayan bir hareket, şiddet eylemi değildir.

Aldığı darbe sonucu acıyla saha dışına uçan Larkin’in kaşı açıldığı için tam 7 dikiş atılmış… Koç Ataman’ın sürekli uyarılarına ve itirazlarına rağmen ise karşılaşmanın hakemleri IRS incelemesine gerek duymamıştır…

Hakem sizsiniz, mutlu kalın, basketbolla kalın.

Sorularınız için mail iletişim adresi: suat.yahyabeyoglu@hotmail.com

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sekizkök, Daçka Galibiyeti Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Galatasaray Ekmas konuk ettiği Darüşşafaka Lassa‘yı beklenenden rahat bir şekilde, 95-78’lik …