Güncel Haberler

İDDİA: Koç Ataman, NBA Takımlarının Radarında!

Anadolu Efes‘in başında Turkish Airlines Euroleague‘i üst üste 2. kez kazanan koç Ergin Ataman hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı.

ESPN’in saygın habercilerinden biri olan Adrian Wojnarowski, Ataman’ın NBA’de yardımcı antrenörlük için takımların aday listesinde yer aldğını şu ifadelerle belirtti:

Avrupa’nın en başarılı başantrenörlerinden biri olan Ergin Ataman, NBA’de yardımcı antrenörlük için piyasada konuşulan adaylardan biri durumunda. Türk Milli Takımı’nın da başantrenörlüğünü yapan Ataman, üst üste iki kez EuroLeague’de şampiyonluğa ulaştı.

ESPN

Bildiğiniz üzere Anadolu Efes ile şampiyonluk kupasını kaldıran Ataman, geçen sezon yılın koçu ödülünün de sahibi olmuştu. Tecrübeli başantrenör bir çok kez kariyer hedefinde NBA’de çalışmak olduğunu da açıklarken Final Four organizasyonunda son olarak konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Gregg Popovich’in burada olması, maçları izlemesi benim için büyük bir zevk. Basketbol tarihinin bir efsanesi kendisi. Belki üst üste üç finalin ardından belki de ‘Haydi bir Avrupalı koçu NBA’e alalım’ der.

Ataman, Avrupa basketbol tarihinde Euroleague, EuroCup, EuroChallenge ve Saporta Kupa’sını kaldırabilmiş yegane koç konumunda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …