Güncel Haberler

Koç Ataman, Galatasaray Galibiyetini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 3. maçında Anadolu Efes, konuk olduğu Galatasaray NEF’i 64-71’lik skorla yenerek serie 2-1 öne geçti.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Öncelikle çok güzel bir maç oldu. Tam bir playoff yarı final maçına yakışan sertlikte, mücadele kısmı yüksek bir maç oldu. Hücumda her iki taraf da çok fazla şut kaçırdı ama tabii ki atmosfer çok ağır bir atmosferdi. Burada her iki takımı da kutluyorum. Biz tecrübemizle, özellikle Micic’in tecrübesiyle Göksenin‘in savunmasından kurtulmasıyla maçı kopardık. Dunston çok iyi iş yaptı bu akşam. Larkin şut sokamadı ama 10 asist yaptı. İşin teknik tarafı bu. Bunun dışında ben Galatasaray Nef taraftarını da kutluyorum. Galatasaray Nef yönetimini de kutluyorum. Uzun yıllar sonra bir ‘deja-vu’ yaşadım. Galatasaray Nef’ı basketbolda böyle bir atmosferin önünde görmek, 15.000 kişilik Sinan Erdem Spor Salonu’nda böyle bir atmosferin yaratılmış olması bana göre çok önemli. Türk basketbolunun lokomotifi olan kulüplerden bir tanesi. Başta basketbola bu emeği harcayan Erden Timur’u, yeni koç Andreas Pistiolis’i ve tüm yönetimi kutluyorum. Taraftar da bazı ufak tefek şeyler dışında gayet iyiydi, bunlar normal şeyler. Çok güzel bir playoff maçı oldu ve bu maça renk katan da Galatasaray Nef taraftarı oldu. Galatasaray Nef çok iyi bir takım, çok zor kazanıyoruz ve daha iyi hücum etmemiz lazım. Bir sonraki maçta yine mutlaka aynı atmosfer olacaktır. Henüz hiçbir şey bitmedi, sadece 2-1 öne geçtik. Onlar bizi kendi sahamızda yenmişti. Biz de onları kendi sahalarında yenip hem avantajı aldık, hem de olası eşitlikte saha avantajını aldık. Tabii ki takımım yoruldu, az oyuncuyla oynadık bugün ama Galatasaray Nef için de aynı şey geçerli. Bakalım, perşembe günü burada yine hep birlikte buluşacağız.

Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …