Güncel Haberler

İDDİA: Serie A’nın MVP’si Bayern ve Alba’nın Radarında! (Analiz)

Gelecek sezon da Turkish Airlines Euroleague‘de boy göstermeye devam edecek olan iki Alman devi FC Bayern Munich ile Alba Berlin, transferde karşı karşıya gelebilirler.

BresciaCanestro’da yer alan habere göre iki ekip de İtalya Lega Basket Serie A’da Brescia forması ile sezonun MVP’si seçilen tecrübeli şutör Amadeo Della Valle ile ilgileniyorlar.

1.92 metre boyunda olan 29 yaşındaki İtalyan şutör, bu sezon Serie A’da 31 maçta ortalama 29.1 dakika süre alırken 18.0 sayı, %39.9 3sayı, 2.6 ribaund, 3.8 asist, 1.3 top çalma, 19.9 verimlilik puanı ile parlamıştı.

EDİTÖR YORUMU:

Della Valle daha önce büyük umutlarla Milano’ya transfer olmuş ve burada bir Euroleague macerası yaşamıştı ama koç Messina’nın rotasyonunda kendisine yer bulamamış, yanlış şut seçimleri ve savunmada yumuşak kalması nedeniyle başarısız olmuştu. Bu sezon Brescia’da ise tam anlamıyla en olgun, en verimli sezonunu geçirdiğini söyleyebiliriz.

Kazandığı tecrübeyle beraber artık bir ceza şutöründen çok daha fazlası. Dribbling üstünden kendi şutunu yaratabilmesi, hatta bulduğu koridorlara yaptığı doğru ataklarla potaya gidebilmesi ve geliştirdiği şut tercihleri ile şutörden skorer kimliğine geçiş yapmış durumda. Ayrıca dribbling üzerinden kendi pozisyonunu yaratabildiği gibi savunmanın ona odaklandığı anlarda takım arkadaşlarını da besleyebiliyor ve dış şut tehditi yüksek olduğu için de tepe ikili oyunlarında savunulması zor bir isim, artık üçlü tehdite sahip.

Elbette savunma anlamında halen zayıf bir isim ve fiziksel olarak da 1 ve 2 numara arasında kaldığını söylemek gerekli. Dolayısıyla Euroleague sertliği onun için yine önemli bir bariyer olabilir. Ama Bayern de Alba da onun hücumdaki etkinliğinden faydalanmak isteyeceklerdir kuşkusuz. Savunmadaki zaafları ve fiziksel dezavantajları nedeniyle ilk beşte süre bulması bence kolay değil ama rakip savunmaların yıpranıp yorulduğu anlarda kenardan gelerek hücumda getireceği çeşitlilik ve enerji Euroleague seviyesinde değerli olabilir.

https://youtu.be/YVFtOmwPrJs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …