Güncel Haberler

Doncic, Slovenya Milli Takımını Yanlız Bırakmayacak!

Luka Doncic çok iyi bir sezon geçirse de takımı Dallas Mavericks’in NBA Batı Konferansı final serisinde Warriors’a 4-1 elenmesine engel olamamıştı.

23 yaşındaki yıldız guard, NBA sezonunun bu şekilde sona ermesinin ardından artık rotasını Slovenya Milli Takımı‘na çevirmiş durumda.

Sezon sonu basın toplantısında soruları yanıtlayan genç oyuncu, milli takım hakkında şöyle konuştu:

Her zaman dediğim gibi, eğer sakatlanmaz veya başka bir sorun yaşamazsam milli takımda oynamayı sürdüreceğim. Sezon yeni bitti ve 15 gün içinde antrenmanlara başlayacağım. Yakın zamanda FIBA Dünya Kupası elemeleri var. Ardından biraz ara verip Euro Basket 2022 için hazırlanacağız. Önümüzde yoğun bir yaz var.

Basketnews

Doncic, 15 Haziran’da ülkesinin milli takımıyla antrenmanlara başlamayı planlıyor. Oradan sonra, Slovenya’nın 2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde hayatta kalmasına yardımcı olmayı planlıyor. Şu anda C Grubunda 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile ikinci sırada bulunan Slovenya, 30 Haziran’da Hırvatistan’ı, 3 Temmuz’da ise İsveç’i ağırlayacak ve grubunu ilk üç sırada bitirip bir sonraki grup aşamasına çıkmanın yollarını arayacak.

Kısa bir dinlenmenin ardından Doncic, Slovenya’nın 2022 FIBA EuroBasket’e odaklanmasıyla birlikte hazırlık moduna geri dönecek. B Grubunda Slovenya, 1-7 Eylül tarihleri arasında Köln’de Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Almanya ve Fransa ile karşı karşıya gelecek. En iyi dört milli takım, 10-18 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek olan eleme aşamasına geçecek.

Kaynak: Basketnews & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …