Güncel Haberler

Koç Ernak, Fenerbahçe Galibiyetini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 2. maçında Darüşşafaka konuk olduğu Fenerbahçe Beko’yu son nefeste 81-82 ile geçerek seriye eşitlik getirmişti.

Karşılaşmanın ardından Daçka’nın tecrübeli koçu Selçuk Ernak açıklamalarda bulundu:

Öncelikle tabii birinci amacımız seriyi uzatarak evimize taşımaktı. Deplasmandaki iki maçtan birini kazandık. İlk maç bizim için çok iyi geçmemişti, sadece iki buçuk periyot rakibimiz Fenerbahçe‘ye karşılık verebilmiştik. Fiziksel olarak da iyi durumda değiliz, daha önce de anlattığım gibi bütün takımımız hastaydı. Biraz düzeldiler tabii. Şimdi ise hep aynı oyuncularımız oynadığı için sakatlıklar oluyor. Bunu da çok önemsemiyoruz, böyle şeyleri kafaya takan bir takım değiliz. 2003 doğumlu Bora Satır oyuna giriyor, Troy Şav giriyor. Daha öncelerinde az sorumluluk almış oyuncular biz eksildikçe bizi tamamlıyorlar. Bu kulüp olarak ziyadesiyle hoşumuza giden bir durum. Bugün kadromuzda 2006 doğumlu genç bir delikanlı var, keşke fırsat olsaydı da onu da oynatabilseydik. Biz oyuncu yetiştirmeyi hedefleyen bir takımız ama belirli seviyede mücadele edebilen de bir takımız. Bu ligin en az sayı yiyen takımıyız. Ne zaman savunma basketbolu oynayabiliyoruz o zaman maçları kazanabiliyoruz. Bugün de öyle bir gündü. Maçın ilk periyodu haricinde savunmada istediklerimizi yapabildik. Hücumda ellerimiz çok iyi çalışmadı ama yine de 82 sayı attık. İyi hücum edemediğimiz bir günde bence çok özel bir rakam bu. Uzun bir seri olacağa benziyor, şimdi iki maç için kendi evimize dönüyoruz. Yarın mümkün olduğunca dinlenip maçlarımızı analiz edeceğiz ve cumartesi günü de basketbolseverleri Ayhan Şahenk Spor Salonu’na bekleriz.

Tivibu Spor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …