Güncel Haberler

MAÇ ANALİZİ: Real Madrid, Mirotic’e Rağmen Barça’yı Devirip Finalde Efes’in Rakibi Oldu (Sertaç 2 sayı)

Belgrad’da düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunun yarı final maçında Real Madrid, rakibi FC Barcelona‘yı Mirotic’in müthiş performansına rağmen ikinci yarıdaki geri dönüşü sayesinde 83-86’lık skorla yenmeyi başardı.

Bu sonuçla Real Madrid, Cumartesi günü saat 20:00’da oynanacak final maçında temsilcimiz Anadolu Efes’in rakibi oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Real Madrid’de Guerschon Yabusele 18 sayı, 4-6 3sayı, 8 ribaund ile öne çıkarken, Fabien Causeur 18 sayı, 2 asist, 3 top çalma ve Sergio Llull 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Barça cephesinde ise sezonun MVP’si Nikola Mirotic 26 sayı, 4-7 3sayı, 12 ribaund, 5 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Nicolas Laprovittola 17 sayı, 2 asist ve Brandon Davies 15 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular. Milli oyuncumuz Sertaç Şanlı ise ilk beş başlarken sadece 12 dakika süre aldı ve 2 sayı, 2 ribaund ile katkı verebildi.

EDİTÖR YORUMU:

Maça daha agresif ve etkili başlayan taraf Real Madrid oldu. Özellikle Yabusele’den gelen üçlük isabetleriyle Barça’nın disiplinli savunmasına zor anlar yaşattılar ve üstünlüğü hızlı bir şekilde ele geçirdiler. Sertaç’ın savunmada beklentileri verememesi koç Saras’ın Davies hamlesini hemen yapmasını sağladı ki tecrübeli uzun oyuna girer girmez savunmadaki enerjiyi yukarı çekince hücumda da Mirotic ve Laprovittola’nın devreye girmeleriyle Barça maça ortak oldu. Real ise Tavares’i çember altında kullanarak skor üretmeye devam etti ve ilk çeyrek 19-19 beraberlikle geçildi. İkinci çeyreğe de yine Real iyi başladı ama bu sefer savunmada sertlik seviyesini yukarı çekti ve çemberi iyi savunarak Barça uzunlarını durdurdu. Real’in fiziksel oyununa cevap veremeyen Barça ilk 4 dakikayı sadece 4 sayıyla tamamladı. Bunun üzerine onlar da savunmada vidaları sıktılar ve nihayet Davies’i devreye sokmanın bir yolunu buldular ki bu da onların skora yeniden ortak olmalarını sağladı. Real ise bu cevaba karşılık veremedi. Hem kısalardan istediği skor katkısını alamamaları hem de savunmada Mirotic ile Laprovittola’yı durdurumamaları ile beraber fark açıldı ve Barça soyunma odasına 45-34 gibi net bir skorla önde girdi.

İkinci yarıya daha tempolu başlayan Real, kenardan gelen Abalde’den 7 sayılık bir x-faktör katkısı aldı ve farkı tek hanelere indirdi. Barça ise savunmada vidaları tekrar sıkıp hücumda Calathes ve Mirotic liderliğinde üretken oynamaya devam edince farkı yeniden çift hanelere çıkardı gösterdiği reaksiyonla. Real aradığı kısa katkısını Causeur ile buldu. Fransız kanat oyuncusunun skorer oyunu ve çemberi Barça’ya kapatmaları sayesinde farkı 1 sayıya kadar indirdiler. Barça’yı çemberden tamamen püskürten Real, son bölümde yakaladığı bu 15-2’lik seri sayesinde 3. çeyreği 56-60 önde tamamlamayı başardı. Son çeyreğe de savunmada agresif bir başlangıç yapan Real, ezeli rakibinin ilk 2 dakikada skor üretmesine izin vermedi. Causeur’un bıraktığı yerden direksiyona geçen Llull liderliğinde skor üretimine de devam eden Real, Barça’nın geri dönüş hamlelerine hep bir karşılık verdi. MVP Mirotic’in bireysel performansı ve skorer oyunu ile ayakta kalmaya çalışan Barça, Laprovittola’nın da dış şut katkısı sayesinde maça yeniden ortak olmayı başardı, skora 75-75 ile denge geldi. Eşitliği bozan isim ise tekrar sahneye çıkan ve üst üste 5 sayı üreten Causeur oldu. Son 2 dakikada farkı hep 3 ile 5 sayı arasında tutarak önde kalmayı başaran Real, tecrübe faktörünü kullanarak son bölümde basit hatalar yapmadı ve 83-86 ile kazanmayı bildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …