Güncel Haberler

Koç Laso, Final Öncesi Basın Toplantısında Konuştu

Belgrad’da düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonunda yarı finalde Barcelona’yı eleyen Real Madrid, temsilcimiz Anadolu Efes ile final oynayacak.

Final maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında İspanyol koç Pablo Laso açıklamalarda bulundu:

Büyük bir maç oynayacağız. EuroLeague finali. Burada olduğumuz için çok mutluyum. Buraya gelene kadar çok çalıştık. Yarın için harika bir maç bekliyorum.

Laso, Nigel Williams-Goss’un sakatlık durumu ve bu sakatlığın yarı final maçına etkisi ile ilgili şöyle konuştu:

Tabii ki maçın daha başında Nigel’ı kaybetmek zor oldu. Maç planı o kadar değişmedi çünkü başka oyuncular sorumluluk aldı ve onun yokluğunu kapattı. Ama böyle bir oyuncuyu kaybetmek her zaman can yakıyor. Yarın kesinlikle oynamayacak. Bileğini burktu ve sakatlığı ciddi gözüküyor. Madrid’e döndüğümüz zaman tetkiklerden geçecek ve sakatlığının ne kadar süreceğini göreceğiz. Ergin’den bir şey gizlemiyorum.

Laso, “Nigel’ın yokluğunu Thomas Heurtel ile kapatma ihtimaliniz var mı?” sorusunu “Tabii ki var. Evet” şeklinde yanıtladı.

Laso, sezon içerisinde takımının yaşadığı iniş çıkışlarla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Ben takımımdan hiç şüphe etmedim. Sormanızı anlıyorum ama benim hiç şüphem olmadı. Sorunlar yaşadık. Ergin de yaşadı. Tabii ki. Sonuçta uzun bir sezon. Keşke her şey sorunsuz gitse ama hayatta hiçbir şey kolay değil. Hiçbir şey, istediğiniz her şeyin olacağı kadar kolay değil. Maçlar kaybettik. Ama maç kaybetmenizin sebebi her şeyin kötü gitmesi mi? Kızılyıldız maçında iyi oynadık, boş şutları kaçırdık, basketbol böyle. Bu, beni yolumdan döndürmez. Ben böyle düşünüyorum. Bence şu anda harika bir konumdayım, sizinle konuşuyorum. Sezon başında bundan daha iyi ne bekleyebilirim ki? Çok mutluyum. Geçmişi düşünmüyorum. Geçmiş bitti. Sorunlar yaşadık ama hangi takım yaşamadı ki? Ergin de aynı şeyi söyleyecek, biliyorum. Ergin ile ikimiz perde arkasında bunu birçok kez konuştuk. Nasıl sorun yaşamayalım ki? Oyuncular sakatlanıyor, 80 maç oynuyoruz, herkes Madrid veya Efes kaybettikleri için iyi değil diyor. Sorunlar yaşadık ama buradayız. Bu kadar.

Laso, yarı final maçına kıyasla nelerin farklı olabileceği konusunda şunları söyledi:

Pozisyon adedi kıyasının çok kolay olacağını sanmıyorum. Sonuçta farklı bir maç. Dünkü maç ile ilgili iki takım açısından da pek bir şey söylenemez. Tamamen farklı bir maç. Harika bir takımla eşleşeceğiz. Savunmada çözümler bulmamız gerekiyor. Farklı durumlarda temel savunmayı nasıl yapacağımızı bulmalıyız. Nigel’ın oynamayacağını anlamalıyız. Nigel, Efes karşısında iyi bir faktör olabilirdi ama o olmayacak. Dolayısıyla savunmada da hücumda da buna uyum sağlamamız gerecek. Benim için bu, pozisyon adedinden daha önemli.

Laso, yarı final maçına oyuncularını zihinsel olarak nasıl hazırladığı ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Oyuncularım dünkü maçın bittiğinin, yarın final oynayacağımızın farkında değilse ben onlara hayli aptal olduklarını söyleyeceğim. (Yabusele’ye dönerek) Guerschon, sen aptal mısın? (Hayır cevabının ardından) Bu kadar.

Laso, “Real Madrid’i bu kadar büyük kılan şey ne?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Evet, ben Vitoria’da doğdum. Orası da Belgrad gibi, basketbol şehri. Bir EuroLeague takımı var, orada 11 yıl oynadım. Hâlâ oralıyım. Kalbim orada. Ailem orada yaşıyor. Takıma da büyük saygım var. Ama Vitoria’dan ayrıldığım zaman Real Madrid’e geldim. Muhtemelen o dönemde içten içe Real Madrid’de oynamayı gerçekten istiyordum. Kendime kızgınım çünkü oyuncu olarak Real Madrid’in ne anlama geldiğini o dönemde anlayamamıştım. Çok daha fazlasını verebilirdim gibi geliyor. Gerçekten. Kendimi eleştiriyorum. Bence meselenin Real Madrid’e gelmek değil, geldiğiniz zaman daha iyi olmak zorunluluğu olduğunu anlayamadım. Neyse ki yıllar sonra şu anda Real Madrid’in koçuyum ve o dönemden de dersler çıkardım, çıkarmaya devam ediyorum. Real Madrid harika bir kulüp. Geçen gün takımımızın Twitter’da NBA takımlarından daha fazla takipçisi olduğunu söylediler ama diğer takımlara da çok saygım var. Dün de Olympiakos taraftarının burada muhteşemliğini gördük. İnanılmazlardı. Efes‘in son yıllardaki mücadelesi, Barcelona karşısında geçen yılki maçları… Real Madrid’in koçu olduğum için çok mutluyum çünkü dediğiniz gibi bir takım, kulüp olarak Real Madrid, benim için dünyanın en büyük kulübü.

Kaynak: Eurohoops & Euroleague

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …