Güncel Haberler

Maç Analizi: Frutti Extra Bursaspor, Sezonu EuroCup İkincisi Olarak Tamamladı

7DAYS EuroCup final maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor konuk olduğu güçlü rakibi Virtus Bologna‘ya dirense de son çeyrekte farkı kapatamadı ve 80-67’lik skorla kaybederek peri masalını ikinci olarak sonlandırdı.

Bu sonuçla beraber İtalyan ekibi gelecek sezon kesin olarak Turkish Airlines Euroleague’de yer almaya hak kazandı. Uzun yılların ardından ilk kez Euroleague sahnesinde iki İtalyan takımı birden izleyeceğiz.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bologna’da maçın MVP’si seçilen Milos Teodosic 21 sayı, 4-8 3sayı, 3 asist ile yıldızlaşırken, Kyle Weems 13 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 4 blok, sezonun MVP’si Mam Jaiteh 13 sayı, 10 ribaund, Marco Belinelli 12 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve JaKarr Sampson 11 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Temsilcimizde ise David Dudzinski 14 sayı, 7 ribaund ile öne çıkarken, Onuralp Bitim 12 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Kevarrius Hayes 11 sayı, 6 ribaund, Derek Needham 11 sayı, 2 ribaund ve John Holland 10 sayı, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İtalyan taraftarların oluşturduğu sıcak atmosferde maça daha agresif başlayan taraf ev sahibi Bologna oldu. Tecrübeli oyun kurucu Teodosic’den üst üste gelen sayılara biz de tepe ikili oyunlarında Needham’ın Jaiteh’ın ağır bacaklarına atak etmesi ile karşılık verdik. Ancak dengeli giden maçın daha ilk bölümünde Needham ile Hayes’in çok erken 2 faul almaları zaten 8 kişilik bir rotasyonla oynayan koç Alimpijevic’in elini kolunu bağladı maalesef. Bologna bu durumu çok iyi değerlendirerek farkı açmaya başladı. Needham’ın yokluğunda tek topa yön veren isim Andrews kalınca ona baskı da arttı. Hackett, Pajola ve Weems gibi etkili savunmacılar karşısında devreye giremedi ve ilk çeyreği 25-12 gibi kötü bir skorla kapattık. İkinci çeyreğin başında koç Alimpijevic’in 2 faullü Needham’ı riske ederek sahaya süremesi kötü bir hamle oldu, tecrübeli guard hemen 3. faulünü de alarak kenara geldi. Hücum ribaundlarında çok canımızı sıkan Bologna, bu sayede hızlı hücumlarımızı da başlamadan durdurdu, tempomuz düştü ve farkı çift hanelerde tutmaya devam ettiler. Andrews’un üstündeki değişmeli savunma, artı Belienlli ve Weems gibi isimlerin onun savunmasına da sürekli atak etmesiyle Needham’ın kenarda olduğu anlarda hücumda organize olmakta, üretmekte çok zolandık. Hayes’in 2 faulle riske edilerek tekrar oyuna girmesi sayesinde savunmayı en azından toparladık. Hücumda da Onuralp’in sorumluluk alması ve ona yapılan fauller sayesinde çizgiden ürettik en azından. Ancak 3 faullü Needham’ın bir kez daha riske edilmesi ve 4. faulünü alması işimizi çok zora soktu, buna rağmen soyunma odasına farkı 10 sayıya kadar düşürerek 41-31 geride gittik.

İkinci yarıya yüksek enerji ile başlayan temsilcimiz, Bologna’yı kendi silahı ile vurarak Hayes’in bulduğu ikinci şans sayıları sayesinde farkı uzun bir aradan sonra tek hanelere indirmeyi başardı. Ancak Bologna’nın tecrübeli forveti Weems bu bölümde sazı eline aldı ve hem savunmada hem de hücumda yaptığı kritik dokunuşlarla farkın yeniden 15 sayılara kadar çıkmasını sağladı. 4 faullü Needham’ın oyuna girmesiyle hücumda daha iyi organize olan temsilcimiz savunmada da Bologna’yı potadan püskürttü ve dış atışlardan faydalanamadıkları bu dönemde farkı yeniden tek hanelere indirdik. Bu kritik anlarda sahneyenMVP Teodosic çıktı ve onun üçlükleriyle fark tekrar çift hanelere çıktı, 3. çeyreği 62-53 geride kapattık. Son çeyreğin başında da 4 faullü Needham sahadaydı ve onunla beraber Onuralp’den gelen üst üst sayılarla farkı hızlıca 5 sayıya indirdik, umutlandık. Ancak uzun süre kenarda unutulan Jaiteh’in bu önemli bölümde hücum ribaundlarından getirdiği katkıyla hem skor üretimine devam ettiler hem de savunma direncimizi kırdılar. Fransız uzunu hücumda da etkili kullanmaya başladılar ve Andrews’un yine devreye girmesini engelleyince istediklerini aldılar, karşılaşmayı 80-67 kazanarak gelecek sezon Euroleague’de oynamaya hak kazandılar.

Öncelikle ben Bursaspor’u sanki kazanmış gibi yürekten tebrik ediyorum. Net olarak söyleyebiliriz ki Euroleague bütçesine sahip olan bir rakiple, zorlu bir atmosferde 8 kişilik sınırlı rotasyonla çok iyi mücadele ettiler. Sezon boyunca olduğu mücadele, direnç gibi terimleri yine Bursaspor’un önüne, yanına her şekilde koyduk bu maçta da. Sponsorundan yönetimin ve koçuna, oyuncusundan malzemecisine, tüm taraftarlara ve takımlarını sonuna kadar destekleyen tüm şehre yürekten teşekkürü borç biliyorum bir basketbol sever olarak. Son durumda 13 A lisansı, Alba, Monaco, Virtus, ABA şampiyonu ve CSKA’nın durumuna göre minimum 1 özel davetiye var. Bu davetiyenin Partizan veya Kızılyıldız’a yani hangisi Adriyatik Ligi şampiyonu olamazsa ona gideceği büyük bir ihtimal. Ama eğer CSKA da alınmaz ve davetiye daha çıkarsa o zaman Valencia ile Bursaspor arasında bir seçim yapılacak. Her ne kadar bütçe, taraftar, Euroleague tercrübesi gibi konularda Valencia bir adım öne çıksa da neden olmasın, neden üçüncü bir Türk takımı tekrar Euroleague’de yer almasın diyoruz.

https://youtu.be/BCo9JwI5xck

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …