Güncel Haberler

Bursaspor, Kupa İçin Bologna Deplasmanında

7DAYS EuroCup final maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, İtalya’da Virtus Bologna‘ya konuk oluyor.

11 Mayıs Çarşamba günü saat 21:30’da başlayacak karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

İki takım da normal sezonda B grubunda birlikte mücadele etmişler, Bologna 4. sırada, temsilcimiz ise 7. sırada yer alarak play-off oynamaya hak kazanmıştı.

İtalyan ekibi Top 16 eleme maçında evinde Lietkabelis’i 75-67, çeyrek finalde Ulm’u 83-77 ve son olarak yarı finalde denk rakiplerinden Valencia’yı deplasmanda 73-83 ile yenmeyi başarmıştı. O son maçta Shengelia 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Belinelli 14 sayı, 2 asist ve Teodosic 12 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile katkı vermişlerdi. Sezonun MVP’si seçilen Jaiteh ise o maçta sadece 6 sayı, 6 ribaund ile mücadele etmişti.

Bursaspor ise grubu 7. bitirdiği için tüm eleme maçlarında deplasmanda oynamak durumunda kaldı. Önce Top 16’da şampiyonluk adaylarından Partizan’ı Belgrad’da uzatma sonunda 95-103, çeyrek finalde Slovenya deplasmanında Cedevita’yı 83-85 ve son olarak yarı finalde ise İspanya deplasmanında Andorra’yı 68-85 gibi net bir skorla geçmeyi başarmışlardı. O son maçta Andrews 20 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Onuralp Bitim 18 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Needham 13 sayı, 6 asist, Dudzinski 12 sayı, 4 ribaund ve Hayes 11 sayı, 16 ribaund ile galibiyetin mimarları olmuşlardı.

Bu arada aynı grupta yer aldıkları için iki takım sezon içerisinde 2 kere karşılaşmışlardı. Sezonun açılış haftasında Virtus Bologna, temsilcimizi Bursa’da 83-101 ile geçerken, 10. haftada İtalya’da oynanan ikinci maçı da zorlansalar da 98-94 ile kazanmayı bilmişlerdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bologna, Tecrübeli Guardı Hackett ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Virtus Bologna, tecrübeli guardı ile kontrat yenilediğini açıkladı. İtalya Lega Basket …