Güncel Haberler

İDDİA: Real’in Hedefinde Hırvat Yıldız Var (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four biletini kapan ekiplerden biri olan İspanya Liga Endesa temsilcisi Real Madrid, gelecek sezon için de transfer çalışmalarına başladı.

Marca’nın haberine göre eflatun beyazlı ekibin gündemindeki isimlerden biri Unics Kazan forması giyen Mario Hezonja.

Hırvat yıldızın Rus ekibi ile kontratı bitiyor ki zaten Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle gelecek sezon Euroleague’de bir Rus takımının yer alması pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle de Hezonja’nın yeniden Kazan ile anlaşması pek olasılık dahilinde değil.

Hezonja, Euroleague’de 25 maçta ortalama 30.2 dakika süre alırken 14.2 sayı, %34.9 3sayı, 6.1 ribaund, 1.8 asist, 1.2 top çalma ve VTB’de ise 22 maçta ortalama 32 dakika sahada kalırken 18.8 sayı, %27.4 3sayı, 7.4 ribaund, 3.0 asist, 1.8 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Hezonja, NBA’e ilk gittiğinde büyük umutlarla potansiyeli çok yüksek bir isim olarak lanse edilmişti. Ancak orada beklentileri karşılayamadı, hatta bana kalırsa çok da fazla kaldı, ısrar etti. Deliciliği, fiziksel özellikleri, atletizmi ve şut tehditi Avrupa sahnesinde ona avantaj sağlarken, onu yıldız seviyesinde bir isim yaparken NBA’de sıradanlığın ötesine çıkamadı. Halihazırda bu özellikleri ile halen Euroleague sahnesinde özellikle hücumda fark yaratabileceğini de kısa süre içerisinde gösterdi zaten Pana forması ile. Sonrasında da geldiği Kazan’da adaptasyon ve form tutma konusunda hiç sorun yaşamadı, sezon boyunca fiziksel olarak da çok iyi bir görüntü verdi. J.Brown ile beraber forvetteki uyumu, Canaan ve L.Brown’un liderliğinde özellikle açık alanda çok etkili oldular. Onu yeniden Euroleague sahnesinde izlemek çok keyifliydi.

Real Madrid’in elinde 3 numarada görev alan ve alabilecek bir çok isim var. Abalde, Causeur, Rudy, Taylor ve Hanga’yı sayabiliriz ki hatta zaman zaman uzun beşlerde Yabusele ya da Deck’i de buraya kaydırabiliyor koç Laso. Ancak diğer taraftan Taylor’ın takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılması ve Rudy’nin ilerleyen yaşıyla beraber sakatlık sorunlarının artması bu transferi mantıklı gösteriyor ki Hanga’dan da tam olarak verim alamadıkları bir gerçek. Abalde ile Causeur’ün de zaman zaman 2 numaraya kayabilecek olmaları 3 numarada Hezonja’ya yer açacaktır. Tempo odaklı bir basketbol oynayan Real’de Hezonja’nın verimli olacağını, skor üretimi konusunda önemli katkılar vereceğini düşünüyorum. Ayrıca fizikli ve güçlü bir kanat oyuncusu olması, savunmada da gelişime açık bir isim olması koç Laso’nun sisteminde onu önemli konuma getirecektir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …