Güncel Haberler

İDDİA: Real Madrid, Eski Yıldızını İstiyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four heyecanına sayılı günler kala takımların bir çoğu şimdiden gelecek sezonun transfer hareketlerine de başladılar.

Bu takımlardan biri de Final Four’da boy gösterecek olan İspanya Liga Endesa temsilcisi Real Madrid.

Heurtel’i kadro dışı bırakan ve Williams-Goss’dan istediği verimi alamayan koç Laso guard oyun kurucu rotasyonuna mutlaka bir takviye istiyor ve Encestando’nun haberine göre gündemlerindeki isim bu yaz Olimpia Milano ile kontratı sona erecek olan kulübün efsane isimlerinden biri olan, tam 6 sezon boyunca (2010-16) eflatun beyazlı formayı terletmiş Sergio Rodriguez.

Sırp basınına göre Valencia da onunla ilgileniyor ama geleck sezon EuroCup’da mücadele edecek olmaları nedeniyle veteran yıldızı ikna etmeleri kolay olmayacak.

35 yaşında olan 1.91 metre boyundaki El Chacho bu sezon Euroleague sahnesinde 34 maçta ortalama 20 dakika süre alırken 8.3 sayı, %31.8 3sayı, 2.3 ribaund, 4.5 asist, 9.1 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

El Chacho kariyeri boyunca savunma odaklı bir oyuncu olmadı ve atletik özellikleri ya da patlayıcılığı ile de gündemde değildi hiç bir zaman. Ama müthiş saha görüşü, pas becerileri, çabuk ilk adımı ile yaptığı akıllı penetreler, üçlük tehditi ve savunmada da dezavantajlarını zekası artı pozisyon bilgisi ile kapatmasıyla Avrupa’nın elit oyun kurucuları arasında yer aldı kariyeri boyunca. Artık 35 yaşına geldi ve koç Messina’nın bu sezon yaptığı gibi onu genellikle benchten getirerek kullanmak akıllıca olacaktır. Bu şekilde hem rakiplerin onun üstündeki baskısını maçın başından itibaren yemiyor hem de takımın savunma direncini ilk anlarda düşürmüyor. Bunun yerine kenardan gelerek özlellikle hücuma getirdiği enerji ve hareketlilik ama en önemlisi tempo ile takımına seviye atlatabiliyor. Yarı sahayı çabuk geçerek tepeden organize ettiği ikili oyunlar halen öldürücü seviyede, rakip takımların önlem alması çok zor oluyor.

Real açısından bu transfer elbette önemli. Halihazırda bu görevi, yani takımın organizatörü olması beklenen Heurtel tahmin edildiği üzere hayal kırıklığı yarattı, çok yanlış bir seçimdi. Zaten onunla beraber Williams-Goss’un da beklenen katkıyı verememesi üzerine bir diğer veteran guard Llull sahneye çıkmıştı play-off’da özellikle. Rodriguez transferi gerçekleşirse Llull ile beraber 1 numaradaki dakikaları paylaşarak verimli olacaklardır ki genç Alocen de onların yanında gelişimini hızlandırarak sürdürüp katkı verecektir. Rodriguez halen Euroleague sahnesinde gittiği her takıma özellikle hücumda seviye atlatabilecek bir oyun kurucu ama tam 6 sezon boyunca formasını giydiği, halen büyük saygı duyulan ve desteklenen kulübünde son yıllarını geçirmek onun daha da motive almasını sağlayacaktır. Hem kulüp hem de yıldız guard için kesinlikle doğru bir anlaşma olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …