Güncel Haberler

2021-22 FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Yılın Koçu: Pedro Martinez

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde final heyecanı yaşanırken sezon ödülleri de sahiplerini bulmaya başladı.

2021-22 sezonunda ilk kez boy gösterdikleri Final Four’da takımını finale taşımayı başaran Manresa‘nın İspanyol koçu Pedro Martinez yılın koçu ödülünün sahibi oldu. Martinez oyların %36’sını toplarken, onu Ludwigsburg koçu John Patrick (%24) ve Cluj koçu Mihai Silvasan (%12) izlediler.

60 yaşındaki tecrübeli koç kuşkusuz kulüp tarihinin bu en önemli sezonunda takımına gösterdiği liderlik ile oyuncuların her birinin en üst seviyede verimlilik ile oynamasını sağlamıştı.

2017 yılında da EuroCup Yılın Koçu seçilen deneyimli koç, uluslararası turnuvalarda ikinci kez bu ödülü kazandı.

Martinez, Manresa’ya gelmeden önce kariyerinde Baskonia, Gran Canaria, Valencia, Tenerife gibi önemli takımlarda da görev almıştı. Nitekim, Basketbol Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için 8 Mayıs günü saat 21.00’de eski takımlarından biri olan Tenerife ile mücadele edecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …