Güncel Haberler

2021-22 7DAYS EuroCup Yılın Koçu: Dusan Alimpijevic

7DAYS EuroCup‘da finale çıkmayı başlayarak sezonun en tatlı sürprizlerinden biri olan Frutti Extra Bursaspor‘un Sırp başantrenörü Dusan Alimpijevic yılın koçu seçildi.

Temsilcimiz bir çok takıma nazaran kısıtlı bir bütçeyle başladığı sezonda adını finale yazırmayı başardı ve bu özel sezonun önemli faktörlerinden biri de kuşkusuz Sırp koçtu.

EuroCup’ın yeni formatında 10’ar takımın yer aldığı iki gruptan, B grubunda yer alan Bursaspor normal sezonu 7. sırada bitirdi ve play-off elemelerine katıldı.

Top 16 eleme maçında A grubu ikincisi, koç Obradovic’in çalıştırdığı, kupanın favorilerinden biri olan Partizan’ı, Belgrad’da 20.000 kişi önünde uzatma sonunda 95-103 ile geçerek elemeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Temsilcimiz çeyrek finalde ise Cedevita Olimpija’yı yine deplasmanda 82-85’lik skorla geçerek adını yarı finale yazdırdı ve Andorra’nın rakibi oldu.

Final biletini kapabilmek için bu kez İspanya’ya giden Bursaspor, rakibi Andorra’yı 66-85 gibi çok önemli bir farkla geçmeyi başardı ve peri masalını finale taşıyarak şampiyonluk favorilerinden biri olan Virtus Bologna ile eşleşti.

Beklentilerin çok üstüne çıkarak ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil eden Bursaspor ve Dusan Alimpijevic, final maçından ne sonuç çıkarsa çıksın kuşkusuz harika bir sezon geçirdiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …