Güncel Haberler

Analiz: Olymiakos – AS Monaco Euroleague Play-Off Serisi 5. Maçı

2022 Turkish Airlines Euroleague play-off turunun son maçında Olympiakos, Barış ve Dostluk Salonu’nda AS Monaco‘yu konuk edecek.

2-2 eşitliğin bulunduğu seride bu maçın kazananı Final Four’da temsilcimiz Anadolu Efes’in rakibi olacak. Gelin birlikte bu zorlu maçı analiz edelim. Keyifli okumalar.

Kırmızılar, direksiyonu Sloukas ve Papanikolaou’ya bırakmalı

Bu maçta büyük baskıyı hissedecek taraf kendi sahasında, kendi seyircisi önünde oynayacak Olympiakos olacak, Euroleague’de ilk sezonunu geçiren Monaco’nun kaybedecek hiç bir şeyi yok açıkçası. İşte böyle baskının yüksek olduğu ortamlarda veteran oyuncular liderlik özellikleriyle sahneye çıkarak çok önemli bir rol oynalar ve Olympiakos’un elinde bu tarzda 3 oyuncu birden var; Kostas Sloukas, Kostas Papanikolaou ve Georgios Printezis. Olympiakos’un özellikle maçın ilk kısmında geri düşmemesi gerek ki taraftar baskısı bir çiğ gibi büyüyüp onları altına alıp ezmesin. Bu nedenle de veteran oyunculara güvenerek onların oyunun iki tarafında da tonu belirlemesine izin vermeliler, bu şekilde fark yaratabilirler.

Monaco, Olympiakos’u taop kayıplarına zorlamalı

Monaco şuana kadar play-off’larda rakiplerini en fazla top kaybına (13.3) zorlayan takımdı. İşte 5. maçta da Olympiakos’u top kayıplarına zorlamaları ve bunlardan bazılarını da olsa kolay sayılara dönüştürmeleri çok kritik olacak galibiyet yolunda. Monaco bu seride kazandığı 2 maçta da özel şut yüzdeleriyle oynamıştı, ikilik atışlarda %63.4 ve serbest atışlarda %90.9. Bu zorlu deplasman maçında da yüzdeleri çok belirleyici olacak. Monaco normal sezonda 8 deplasman galibiyeti almış ve bu alanda ligin en iyi 3. takımı konumuna gelmişti. Şimdi alacakları bir deplasman galibiyeti daha yeni bir tarih yazmalarını sağlayabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …