Güncel Haberler

Bursaspor, Andorra’da Final Bileti Arayacak

7DAYS EuroCup yarı final eleme maçında temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, İspanya’da Andorra‘ya konuk olacak.

3 Mayıs saat 21:00’da Poliesportiu d’Andorra’da oynanacak karşılaşma S Sport ve TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Andorra normal sezon grubunu 4. sırada bitirdikten sonra Top 16’da saha avantajıyla Buducnost’u, çeyrek finalde ise grubunun lideri Granca’yı deplasmanda eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Ancak Endesa’daki kötü gidişleri devam ediyor, haftasonu Valencia deplasmanında 81-76 ile kaybettiler ve son sırada yer almaya devam ettiler. Codi Miller-McIntyre (13.6 sayı, 3.6 ribaund, 7.0 asist) ve Clevin Hannah (11.8 sayı, 1.8 ribaund, 3.7 asist) takımın öne çıkan isimleri konumundalar.

Temsilcimiz ise grubunu 7. sırada bitirmiş olmasına rağmen önce Top 16’da güçlü Partizan’ı deplasmanda sonra da çeyrek finalde sezonun en dişli ekiplerinden Cedevita’yı yine deplasmanda yenerek adını yarı finale yazdırmayı başarmıştı. Ayrıca BSL’deki son maçta da Trük Telekom’u yenen Bursaspor play-off biletini son hafta önce cebine koymayı başarmıştı. Koç Alimpijevic’in ekibinde Andrew Andrews (14.2 sayı, 2.6 ribaund, 4 3 asist), Derek Needham (13.2 saı, 2.6 ribaund, 4.8 asist) ve John Holland (12.2 sayı, 4.0 ribaund, 1.0 asist) öne çıkan isimler.

Bu maçı kazanan ekip finalde Valencia-Virtus Bologna maçının galibi ile karşılaşacak. Ayrıca Euroleague’in Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin devam etmesi nedeniyle gelecek sezon da Rus takımlarına turnuvada yer vermeyeceği kesin gibi. Bu nedenle de EuroCup finalistlerinden ikisinin birden gelecek sezon Euroleague bileti kapma ihtimali çok yüksek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …