Güncel Haberler

Analiz: Bahçeşehir, Reggio Emilia’yı Bir Kez Daha Yenerek Kupanın Sahibi Oldu!

FIBA Europe Cup final serisi ikinci maçında temsilcimiz Bahçeşehir Koleji konuk ettiği Reggio Emilia‘yı 90-74’lük skorla yenerek kupanın sahibi oldu.

İtalya’daki ilk maçta da rakibini 69-72’lik skorla geçen temsilcimiz böylece ülkemize 7. kez bir Avrupa kupası getirmiş oldu.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bahçeşehir’de final serisinin MVP’si seçilen Jamar Smith 17 sayı, 5-7 3sayı, 4 asist ile yıldızlaşırken, Jamal Jones 14 sayı, 3-4 3sayı, 2 ribaund, Tarik Black 12 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Sam Dekker 12 sayı, 5 ribaund ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

İtalyan ekibinde ise Arturs Strautins 19 sayı, 5-10 3sayı, 11 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Stephen Thomposn 19 sayı, 3-6 3sayı, 3 asist, 3 top çalma, Mikael Hopkins 9 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Andrea Cinciarini 8 sayı, 9 asist ve Justin Johnson 9 sayı, 4 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça nefis bir giriş yaptı. Ataşehir’de taraftarların yarattığı müthiş atmosfer ve tecrübeli isimlerin devreye ilk dakikadan itibaren girmesiyle farkı hemen açtık. Özellikle tecrübeli skorer Smith tam da kendisinden beklendiği gibi maçı ilk dakikalardan domine etti ve onun 11 sayısı liderliğinde ilk 10 dakikayı 30-16 gibi farklı bir skorla önde kapattık. Ancak maalesef koç Ernak’ın erken rotasyona gitmesi konsantrasyon problemi yaşamamıza neden oldu ve Reggio Emilia’yı 20-0’lık can sıkıcı bir seri ile öne geçmeyi başardı. Bu kötü durumda bizi üst üste gelen teknik faul ve sportmenlik dışı faul düdükleri kurtardı. Son bölümde silkelenip kendisine gelen temsilcimiz, hücumda yeniden üretime başlayınca soyun odasına da 43-37 ile önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya iyi dominant bir başlangıç yapıp 6-0’lık seriyle İtalyanlara molayı aldırdık.Bu andan itibaren artık takımın maçı kazanacağına dair inancı oturdu, özgüvenimiz tavan yaptı ve bu sayede rotasyonda bile farkı koruyarak 3. çeyreği 64-56 önde tamamladık. Final çeyreğine de agresif ve enerjik başlayan taraf bizdik. Oyunun her iki tarafında da istediğimiz şeyleri sahaya yansıtınca farkı yeniden 15 baremine çıkarmayı başardık. Bu andan sonra da hücumdaki spektaküler hareketlerle artık rakibe pes etmesi gerektiğinin mesajını net olarak verdi temsilcimiz ve sahadan 90-74 gibi net bir skorla galip ayrılarak kulüp tarihindeki ilk, ülkemiz adına 7. Avrupa Kupasını kazanmış oldu.

Öncelikle başta Hüseyin Yücel olmak üzere tüm Bahçeşehir yönetimine, emeği geçen yöneticilere, sonrasında bu kulübü destekleyen tüm öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve tabiki koç Ernak yönetimindeki teknik ekip ile sahada varını yoğunu ortaya koyan, tecrübeli isimler liderliğinde adına yakışır bir şekilde “kolej takımı havası” yaratan tüm oyunculara yürekten tebriklerimi iletiyorum. Basketbolda böyle başarılara, böyle taze kulüplerin yarattığı değişime, yatırıma çok ihtiyacımız var. Bahçeşehir artık ligimize ve Avrupa basketboluna sadece renk katan bir takım değil, aynı zamanda bir şampiyon olarak yoluna devam edecek. Umarız kulüpteki akıllı ve istikrarlı yatırımlar, doğru hamleler gelecek sezondan itibaren bir üst seviyede, BCL sahnesinde de devam eder. Tekrar elinize ve yüreğinize sağlık Bahçeşehir Ailesi!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Bahçeşehir, Oturu’ya Rağmen Merkezefendi Engeline Takılmadı

Hazırlık Maçları kapsamında Petkim’in ev sahipliği yaptığı Ege Cup turnuvasında Bahçeşehir Koleji, Oturu’nun etkili performansına …