Güncel Haberler

NBA 2021-22 Sezonu En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu: Ja Morant

NBA‘de play-off serileri tam gaz devam ederken sezonun bireysel ödülleri de birbir açıklanıyor.

2021-22 En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu (MIP) ödülünün sahibi Memphis Grizzlies‘ın yıldız oyun kurucusu Ja Morant‘e verildi.

Morant’ın gösterdiği gelişime kimse kayıtsız kalamaz öyle ki MVP ödülü ile bile adı geçecek seviyede bir performans göstermişti ve Memphis’i de normal sezonda getirdiği yer ortada.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

3 yıllık NBA tecrübesi bulunan Morant, Grizzlies forması altında bu ödülü kazanan ilk oyuncu oldu. 100 spor yazarı ve basın mensubunun oylarından 38 ilk sıra oyu aldı ve toplamda 221 puanla ödülün sahibi oldu. Spurs’un ilk kez All-Star seçilen guardı Dejounte Murray 183 puanla (20 ilk sıra oyu) onu takip eden isimdi.

Bu sezon ilk kez All-Star seçilen Morant, çıktığı 57 maçta ortalama 33.1 dakika sahada kalırken 27.4 sayı (kariyer rekoru), 6.7 asist, 5.7 ribaund gibi özel istatistiklere imza atmıştı. 22 yaşındaki Morant’in ilk 3 sezonunda sayı, asist, ribaund, saha içi yüzdesi alanlarında yakaladığı istatistiklere NBA tarihinde ilk 3 sezonunda ulaşabilen sadece iki yıldız daha oldu; Oscar Robertson ve Dwayne Wade.

Geçen sezona göre 8.3 sayı, saha içi isabette %4.3 artış yakalarken, kariyerinin en fazla ortalama dakikası, ribaund ortalaması, top çalma ortalaması, serbest atış isabeti, 3 sayı isabetine ulaştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …