Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – Olimpia Milano (Play-Off serisi 3.maç)

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 3. maçında temsilcimiz Anadolu Efes, kapalı gişe olacak Sinan Erdem’de Olimpia Milano‘yu konuk edecek.

1-1 olan seride Anadolu Efes‘in İtalya’da rakibinden aldığı saha avantajını korumak için çıkacağı maçın analizini her zamanki gibi kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları başlıkları altında sizler için analiz ettim. Keyifli okumalar.

KRİTİK EŞLEŞME:

Play-off’lar her zaman farklı hikayelerin yazıldığı ve bazı oyuncuların kendilerini aştığı bir platformdur. Bu serinin ilk 2 maçında da Anadolu Efes’de Elijah Bryant ve Milano’da Troy Daniels işte tam bu şekilde kendilerini aşılar, x-faktör performanslarına imza attılar.

Bryant temsilcimize sezon ortasında katılmıştı ve ilk kez play-off sahnesinde boy gösteriyor, Maccabi ile girdiği ilk Euroleague macerasında bunu başaramamıştı. Seriye 3 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 top çalma ile başladıktan ve galibiyeti getiren kritik isimlerden biri olduktan sonra 2. maçta ise takım arkadaşlarının skor üretiminde zorluk çektiği bir akşamda 1 tane 2 sayılık, 1 tane üçlük ve 2 serbest atış isabetiyle 7 sayı üretip istatistiklerine 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ekleyerek 8 verimlilik puanı elde etti. Ayrıca o maçta Pleiss ile beraber sahada kaldığı sürece takımına +/- istatistiğinde + pozitif katkı veren 2 isimden biriydi. Milano’nun bu maçta da Efes’in yıldız ikilisi Larkin ile Micic’e konsantre olacağını düşündüğümüzde onun yine öne çıkmasını bekleyebiliriz.

Daniels’in Milano’ya transferinin amacı skor üretmesiydi ve normal sezonda da bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Skor ortalamasını 40 dakikaya vurduğumuzda 20.0 sayı oluyor ve normal sezonda bu alanda takımının en iyisi, ligin de 23. sırasında yer alıyor. Efes karşısındaki ilk 2 maçta ise bu ortalamasını 21.2’ye çıkardı, ilk 2 maçta da kenardan gelerek toplam 26:28 dakika süre alıp toplam 14 sayı ile katkı vermişti. Dahası isabet oranı da çok iyiydi, 4-10 ile 3 sayı isabeti bulurken, 2 tane de 2 sayılık atış isabeti bulmuştu. Milano arka alanındaki sakatlıklar onun bu maçla beraber daha fazla süre ve sorumluluk almasına, tekrar spot ışıklarının altında yer almasına neden olacaktır.

GALİBİYETİN ANAHTARLARI:

Efes son yıllarda Euroleague’in en iyi üçlük takımlarından biri kuşkusuz ama Milano karşısındaki 2. maçta bu anlamda kontak kapattıklarını da belirtelim. Yıldızları Micic ile Larkin’in sıkıntı yaşadığı o maçta temsilcimiz takım olarak yay gerisinden 8-31 (%25.8) gibi kötü bir yüzdeyle oynamıştı. Larkin 3-9 ve Micic 2-11 ile üçlük isabeti bulabilmişlerdi. Ama bu ikili toplamda 37 sayı üretmişlerdi diğer hiçbir Efesli oyuncunun 7 sayıyı dahi geçemediği maçta. Sinan Erdem’deki müthiş atmosferde eğer Larkin ve Micic liderliğinde üçlükler girmeye başlarsa Efes seride 2-1 öne geçebilir.

Milano Melli’yi sakatlığa kaybettikten sonra elbette haklı olarak sorulan soru Milano, Efes’e karşı ribaundlarda nasıl savaşacak. 2. maçta ise Milano bu sorunun cevabını net olarak verdi, hem toplam ribaunlarda 40-32 ile üstünlük kurdu hem de temsilcimize sadece 3 hücum ribaundu verdi. Shields tek başına 8 ribaund alırken, takımdaki 5 oyuncu da en az 4 ribaund alarak ona destek olmuşlardı. Her ne kadar Milano 2. maçta üçlük atışlar ve top kayıpları gibi alanlarda Efes’den daha iyi iş çıkarmış olsa da, İstanbul’da koç Messina’nın öğrencilerinin başarılı olabilmesi için ribaunlarda yeniden üstünlük kurması gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …