Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (29. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde birbirinden zorlu ve keyifli maçların yer aldığı zorlu bir haftayı daha geride bıraktık, artık normal sezonun bitimine 1 hafta kaldı.

Gelin birlikte haftanın panoramasını oluştururken, her zaman olduğu gibi ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonun ikinci bölümünde zor anlar yaşadı Galatasaray ama koç Pistioulis’in göreve gelmesiyle beraber müthiş bir çıkış yakaladılar ve üst üste 5. galibiyetlerini alarak bu haftaya girmişlerdi. Sinan Erdem’de son dönemde gördüğümüz en coşkulu atmosferlerden birinde, taraftarlarının bu desteğini boşa çıkarmadılar ve uzatma sonunda denk rakiplerinden biri olan Tofaş’ı 90-89 skorla yenerek, serilerini tam 6 maça çıkardılar ve son haftaya ilk 4 yarışında avantajlı bir konumda girmeyi başardılar. Biz de sarı kırmızılara bu üst düzey mücadele ile gelen galibiyetin ardından haftanın takımı ödülünü veriyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Gören’in göreve gelmesi ve sezon ortasında yaptığı transferlerin da önemli katkılarıyla Petkim Spor lig sonunu en iyi oynayan, en formda geçiren ekiplerinden biri. Düşme potasından büyük ölçüde kurtulmalarını sağlayan bu önemli süreçte takıma tecrübesiyle liderlik eden isimlerden biri de Malcolm Thomas‘dı. 33 yaşındaki tecrübeli uzun bu hafta deplasmanda oynadıkları ve 78-93 gibi net bir skorla kazandıkları kritik maçta da 37 dakika sahada kalmış, 20 sayı, 13 ribaund, 3 asist, 1 blok, 1 top çalma istatistikleriyle tam 32 verimlilik puanına ulaşarak yıldızlaşmıştı. Biz de bu performansına kayıtsız kalmadık ve kendisine alkışlarla haftanın MVP’si ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Malcolm Thomas (Petkim Spor): 32 verimlilik, 20 sayı, 13 ribaund, 3 asist
  • Kenan Sipahi (Beşiktaş Icrypex): 32 verimlilik, 21 sayı, 7 ribaund, 11 asist, 3 top çalma
  • Josh Perkins (Petkim Spor): 25 verimlilik, 17 sayı, 4 ribaund, 8 asist
  • Jordon Crawford (Büyükçekmece): 25 verimlilik, 23 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 6 asist
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 20 verimlilik, 18 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 3 asist

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Kenan Sipahi (Beşiktaş Icrypex): 32 verimlilik, 21 sayı, 7 ribaund, 11 asist, 3 top çalma
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 20 verimlilik, 18 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 3 asist
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 20 verimlilik, 23 sayı, 4-7 3sayı, 4 ribaund, 2 asist
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray NEF): 17 verimlilik, 14 sayı, 6 ribaund
  • Yiğit Arslan (Tofaş): 17 verimlilik, 9 sayı, 6 ribaund, 3 asist

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …