Güncel Haberler

Analiz: Bahçeşehir, İtalya’dan Galibiyetle Dönüyor

FIBA Europe Cup final serisi ilk maçıda temsilcimiz Bahçeşehir Koleji konuk olduğu Reggio Emilia‘yı 69-72’lik skorla yenmeyi başardı.

Serinin 2. maçı 27 Nisan Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak. Temsilcimiz o maçı 3 sayıdan az bir farkla kaybetse bile kupanın sahibi olacak.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bahçeşehir’de Jamal Jones 12 sayı, 2 ribaund, Kartal Özmızrak 11 sayı, Jamar Smith 11 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Sam Dekker 10 sayı, 6 ribaund ile galibiyeti getiren başlıca isimler oldular.

İtalyan ekibinde ise Andrea Cinciarini 20 sayı, 9 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Justin Johnson 16 sayı, 7 ribaund ve Stephen Thompson 9 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 4 top çalma ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Bahçeşehir, maça tecrübeli skorer Smith’i etkili kullanarak başladı. Onun liderliğinde hücumda istediğini alan temsilcimiz karşısında İtalyan ekibi de tecrüeli guardı Cinciari’yi devreye soktu ve iki liderin kapışması şeklinde geçen ilk çeyreği temsilcimiz 18-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe ise ev sahibi Johnson’ı pota altında verimli kullanarak başladı ve yakaladıkları seriyle öne geçmeyi başardılar. Bahçeşehir ise Dekker’dan gelen dış şut katkısı sayeesinde yeniden maça ortak olup öne geçti. İlk yarının son bölümünde de Dekker ile Smith’in ön planda olduğu hücum etkinliği sayesinde Bahçeşehir üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 34-40 önde girdi.

İkinci yarıya maalesef ev sahibi ekip daha iyi başladı ve savunmada vidaları sıkan İtalyan ekibi maça denge getirmeyi başardı yeniden. Ama bu durum kısa sürdü ve hücumda kendisine gelerek rakibine nefes aldırmayan Bahçeşehir, Kartal liderliğinde 11-0’lık nefis bir seri yakaladı, farkı da ilk kez çift hanelere çekmeyi başardı. Jones’un da devreye girmesiyle farkı arttıran temsilcimiz Kartal’ın skorer oyunu ile 30 dakikayı 47-63 gibi net bir üstünlükle önde tamamladı. Son çeyreğin hemen başında farkı bir kademe daha arttırdık ama sonrasında hücumdaki konsantrasyonumuz ve verimliliğimiz düşmeye başladı, skor üretmekte zorlandığımız bir döneme girdik. Bu kez Emilia Strautins liderliğinde 13-0’lık çok önemli bir seri yakaladı ve maça ortak olmalarına engel olamadık. Muhammed’in kritik anlarda bulduğu üçlükle farkı 4 sayıya çıkardık ve maçı da 69-72’lik skorla kazanarak kapatmayı başardık.

Bahçeşehir ilk 3 çeyreğin büyük bir bölümünde kalitesini net olarak ortaya koydu ve son çeyrekte yaşadığımız düşüş olmasa seriyi neredeyse İstanbul’a gitmeden bitirecek önemli farkı da yakalayacaktık. Elbette yine de avantajlı dönüyoruz, sonuçta evimizde farktan bağımsız kazanmamız kupayı kaldırmamız için yeterli olacak. Ama son çeyrekte yaptığımız hatalardan ders çıkarıp, erken rehavete kapılmama ve konsatrasyonu 40 dakika boyunca diri tutma konusunda çok daha fazla dikkatli olmalıyız İstanbul’daki maçta.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Bahçeşehir, Oturu’ya Rağmen Merkezefendi Engeline Takılmadı

Hazırlık Maçları kapsamında Petkim’in ev sahipliği yaptığı Ege Cup turnuvasında Bahçeşehir Koleji, Oturu’nun etkili performansına …