Güncel Haberler

2021-22 Sezonu 7DAYS EuroCup Top 16 Turu Ödülleri

7DAYS EuroCup Top 16 turunu yani eleme maçlarını geride bıraktık.

Temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor ile sevindiğimiz, Türk Telekom’un elenerek turnuvaya veda ettiği eleme maçlarının ardından her zamanki gibi panoramamızı hazırlayalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Temsilcilerimizden Frutti Extra Bursaspor, son haftalarda özellikle kendi sahasında önemli takımları devirmiş ve kendisine bu sayede 7. sıradan yer bulmuştu play-off yarışında. Evet çok formdalar ama kimse gidip de Stark Arena’da 20.000 taraftarın önünde koç Obradovic yönetimindeki, sezonun en yük bütçeli takımlarından biri olan, şampiyonluk favorisi Partizan’ı uzatma sonunda 95-103’lük skorla devirebileceklerini tahmin bile edemezdi. Dolayısıyla bu müthiş galibiyet sonrası biz de alkışlarla koç Alimpijevic ve öğrencilerine haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

MVP:

Bursaspor, Belgrad’da oynanan tamam mı devam mı maçında Partizan’ı uzatma sonunda 95-103 ile geçerken ve EuroCup’ın modern tarihinde çeyrek final bileti kapabilen ilk Türk takımı olurken bir isim özel performansıyla sahnedeydi. Evet Andrew Andrews‘dan bahsediyoruz tahmin edeceğiniz üzere. 24 sayı, 8 ribaınd, 10 asistlik istatistikleriyle triple-double’a yaklaşan Birleşik Amerikalı guard 35 verimlilik puanına ulaştı ve eleme maçlarındaki en etkili isim olarak alkışlarla MVP ödülünün sahibi oldu.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Andrew Andrews (Frutti Extra Bursaspor): 35 verimlilik, 24 sayı, 8 ribaund, 10 asist
  • Semaj Christon (Ratiopharm Ulm): 31 verimlilik, 21 sayı, 5 ribaund, 6 asist
  • Alen Omic (Cedevita Olimpija): 28 verimlilik, 15 sayı, 16 ribaund
  • Jasiel Rivero (Valencia): 25 verimlilik, 21 sayı, 8-8 2sayı, 4 ribaund
  • Vince Hunter (Metropolitan Levallois): 23 verimlilik, 14 sayı, 10 ribaund

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ:

(** İlk yazdığım takımlar ev sahibi olacak ve maçlar 26 ile 27 Nisan’da oynanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …