Güncel Haberler

Galatasaray GM’i Zeytingöz, Derbi Galibiyetini ve Takımın Geleceğini Değerlendirdi

ING Basketbol Süper Ligi 27. hafta mücadelesinde deplasmanda ezeli rakibi Fenerbahçe Beko karşısında galip gelen Galatasaray NEF‘de genel menajer Turgay Zeytingöz, takımın geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüm camianın takdirini toplayan erkek basketbol yapılanmasıyla ilgili kazanma odaklı bir anlayışla yola çıktıklarını ifade eden Zeytingöz, takımın oluşturulmasında Erden Timur’un gerek maddi gerekse manevi varlığının çok önemli olduğunu çizdi. Takıma her şeyiyle katkı veren Erden Timur’un yanında Barış Nane’nin varlığının da kendilerine güç verdiğini ifade eden basketbol genel menajeri sözlerine şöyle devam etti:

“Bu bir başlangıç”

İlk önce tohumları atıp sonra da yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene bir başlangıç senesi böyle bir proje için ama bu sene de biz nispeten elimizden geldiğince iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz. Bunun dışında altyapıda da çok ciddi planlarımız, projelerimiz var. İnşallah zaman içinde bunlar da yol alacak ve Galatasaray basketbolunu gerçekten çok daha güzel çok daha organize bir duruma getirmeye çalışacağız. Bütün amacımız bu.

“Koçla çok sık görüşürdük”

Takımla alakalı kısma gelecek olursak koç değişikliği oldu. Ekrem Memnun gerçekten Galatasaray camiası için çok önemli bir isim. Bizler için de öyle hepimizin ağabeyi… Biz tabii ki istemezdik ama bazen böyle değişikliklere mecbur kalabiliyorsunuz.

Profesyonelliğin içinde bunlar da var. Andreas Pistiolis’i yıllarca hem Panathinaikos’ta hem CSKA’da hem de Bandırma’da çok önemli isimlerin yardımcılığını yaptı. Biz Bandırma Banvit’te beraber de çalıştık kendisiyle. O zamandan beri de çok sık görüşmeye devam ediyoruz. Böyle bir değişikliğe karar verdikten sonra çok kısa süre içerisinde de bunu değiştirme şansımız oldu ve neredeyse ertesi gün Andreas ile anlaştık. Ben onun basketbol bilgisine, karakterine, camiayla uyumuna çok inanıyordum. Nitekim de öyle oldu. Yöneticilerimiz de bu konuda çok destek oldu kararı almamızda.

“Yenebileceğimizi biliyorduk”

Bizim takımımızın potansiyeli var. Öncelikle play-off’a girebildiğimiz en iyi yerden girip saha avantajını elde etmeye çalışıyoruz. Saha avantajını elde ettikten sonra da gidebildiğimiz en iyi yere kadar gideceğiz. Güzel bir takımımız var ama dediğim gibi bu sene başlangıç senesi bu sene elimizden gelenin en iyisini yapıp sonraki senelerde de inşallah hedef büyütme şansımız olur diye düşünüyorum. Bu sene Fenerbahçe ile 4’üncü maçımızı oynadık. Sezon başı hazırlık maçı oynamıştık orada kazanmıştık. Daha sonra ligde ve kupada kaybettik. Ama kaybettiğimiz maçlarda da hep kazanma aşamasına getirmiştik maçları. Ve dolayısıyla Fenerbahçe’yi yenebileceğimizi biliyorduk dün sahaya çıkmadan önce de… İyi de bir süreç geçirdik. Daha öncesinde 3 defa üst üste maç kazandık. Takımın biraz daha güveni yerine geldi. Takımla koç biraz daha uyum içerisinde çalışmaya başladı. Çok değerli bir oyuncumuzu kaybettik yerine yine aynı şekilde kıymetli oyuncu transfer ettik, Isaiah Canaan… O da bizimle beraber ikinci maçına çıktı. Takımla bir hafta 10 gün antrenman yapma şansı oldu. O da takıma uyum sağladı.

“Herkesi yenebiliriz”

Maç hakikaten çok sert, çok zor bir maçtı. Fenerbahçe’nin salonunda her zaman Fenerbahçe favoridir Euroleague finali de oynayacak olsa bu böyledir. Dolayısıyla zor bir salon. Ama işte oyuncularımız çok karakterli, gerçekten çok kazanma odaklı bir oyuncular. Başından sonuna kadar bir şekilde işin içinde kaldık, birçok bölümü önde götürdük. Çok kritik bir yerde sayı geriye düştük.

Orada da gerçekten Isaiah Canaan’ın, Dee Bost’un çok sorumluluk alarak soktukları birkaç tane top var. Onlar bizi geri döndürmeyi sağladı ama burada asıl konuşulması gereken takımın başından sonuna kadar verdiği mücadele. Bir şekilde o mücadele kısmında biz bir adım öndeydik. Ribaund’da eksik kalmamıza rağmen mücadelede Fenerbahçe’den önde olduk hem de isabetli oynadığımız için kazanmayı bildik. Bizim takımın bu potansiyeli var. Her gün herkesi yenebiliriz. İnşallah bunu istikrarlı bir hale getirip play-off’ta da yapabileceğimizin en iyisini yaparız diye düşünüyorum.

Kaynak: Ajansspor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …