Güncel Haberler

Analiz: Efes, Belgrad’dan Çıkamadı (Play-off’daki rakibini Maccabi-Fenerbahçe maçı belirleyecek)

Turkish Airlines Euroleague 34. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘a 93-85’lik skorla kaybetti.

Bu sonuçla Anadolu Efes‘in sezonu beşinci mi yoksa altıncı mı bitireceği, diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun İsrail’de Maccabi Tel Aviv ile oynayacağı maçın sonucuna göre belli olacak. Buna göre Maccabi evindeki o maçı kazanırsa Efes play-off’da Milano ile, kaybederse ise Real Madrid ile eşleşecek.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sırp ekibinde Nikola Kalinic 16 sayı, 10 ribaund, 8 asist ile komple bir performans sergilerken, Ognjen Dobric 15 sayı, 2 top çalma, Nate Wolters 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Luka Mitroci 11 sayı, 3 ribaund ve Dejan Davidovac 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Micic ve Beaubois’dan yoksun olan temsilcimizde ise Shane Larkin 16 sayı, 2 ribaund, 6 asist, Bryant Dunston 14 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Chris Singleton 13 sayı, 8 ribaund ve James Anderson 12 sayı, 2 ribaund ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Efes maça sanki Sinan Erdem’de gibi başladı. Kusursuz Efes fırtınası karşısında içerden dışarıdan çaresiz kalan Kızıl Yıldız savunması temsilcimizi ancak 27 sayıda tutabildi ilk 7 dakikanın ardından. Bu bölümde 12 atışın tamamını skora çeviren temsilcimizde ilk atışı çeyreğin bitimine 2:30 kala Moerman kaçırdı. Sırp ekibi moladan iyi dönerek 5-0’lık seri yakalasa da temsilcimiz vitesi hiç düşürmedi ve ilk 10 dakikayı 21-29 önde tamamladı. Ev sahibi ekip ikinci çeyreğe iyi başladı. Savunmada vidaları sıktılar ve çaldıkları toplarla tam sahayı çabuk geçerek Efes’in geri koşma problemini cezalandırarak basit sayılar buldular, önce maça dengeyi getirip sonra da öne geçtiler. İlk çeyrekteki fırtınanın aksine Efes ikinci çeyrekte sadece 11 sayı üretebildi ve soyunma odasına 40-40 eşitlikle girildi.

İkinci yarıya da savunmada yüksek enerji ile başlayan Kızıl Yıldız bu enerjiyi hücuma da taşıyınca 6-0’lık seriyle öne fırladı. Koç Ataman mola ile oyuna hemen müdahele etse de yeterli olmadı. Kalinic’in çok yönlü oyunu ile Efes savunmasına zor anlar yaşatan Sırp ekibi seriyi 21-11 yaptı ve farkı çift hanelere çıkardı. Kenardan gelen Anderson temsilcimize gereken enerjiyi özellikle hücum bölgesinde katınca bu sefer biz 8-0’lık bir seri yakaladık ve maça ortak olduk. Ancak Buğrahan’ın yaptığı basit hataları cezalandıran Kızıl Yıldız bu kısa şoku hızlıca atlattı ve son çeyreğe 65-62 önde girdi. Final çeyreğine bu kez bir sert ve agresif başladık savunma tarafında. Farkı kapatıp öne de geçtik 3 sayı farkla. Ardından Larkin ve Dunston’ın üçlükleriyle maçı kopardık derken Kızıl Yıldız yine Kalinic liderliğinde kısa sürede savunma odaklı keskin bir geri dönüş yaptı ve skoru 82-82’de eşitledi. Kalinic’in üretkenliğine çözüm bulamayan Efes, hücumda da Micic ile Beaubois’nın yokluğunda Simon ve Bryant’dan beklenen katkıyı alamayınca hücumda kontak kapattı ve karşılaşmayı 92-85 ile kaybetti.

Elbette Micic ile Beabois’nın yokluğunda Efes’in hücum gücünün düşmesi normal. Ama maalesef play-off öncesi Larkin, Simon, Bryant üçlüsü beklentilerin altında kaldılar. Larkin tüm yük omuzlarına binince ne kadar zorlandığını bir kez daha gösterdi. Ayrıca son dönemin formda uzunları Pleiss ve Moerman da kendi standartlarında vasat bir performans sergiledi. Özetle maalesef play-off öncesi pek iyi sinyaller vermedi. Micic ve Beaubois’nın dönecek olması hücumda işleri toparlayacaktır elbette ama savunmada işler hiç yolunda gitmiyor, vidaları ciddi anlamda sıkmak gerekecek çünkü play-off’da rakip kim olursa olsun dezavantajlı başlayacak Efes ve deplasman maçlarında savunma odaklı bir oyunu tercih etmesi gerekecek, atarak kazanmaları pek kolay olmayacak…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …